RETORN A BARCELONA
Esports 06/02/2011

"Aquest Barça costa el doble que el meu"

Trenca el silenci El tècnic accepta ser entrevistat unes hores abans de tornar al Palau Blaugrana

àlex Gozalbo
3 min
Svetislav Pesic, que ara entrena a València,  va guanyar l'Eurolliga amb el Barça.

Coach, anem a pams: quin Barça és millor? Aquest d'ara, que va guanyar l'Eurolliga l'any passat, o aquell que entrenaves tu, que la va guanyar l'any 2003?

Aquest equip d'ara és més complet perquè tenen 13 o 14 jugadors de primer nivell europeu. El nostre pressupost era d'11 milions d'euros... Com a poc, aquest Barça costa el doble que el meu. En la meva època tan sols podies utilitzar dos estrangers i ara tot ha canviat... El millor d'aquell equip que entrenava jo era la mentalitat guanyadora.

El partit d'avui tindrà un duel tàctic de primer nivell a les banquetes. Quina opinió tens de la feina que Xavi Pascual està fent?

Ha demostrat que és un entrenador que té dues qualitats que li permeten ser gran; és ambiciós i treballa molt. Ara veurem com desenvolupa la seva carrera com a entrenador perquè un tècnic és complet quan en un moment de crisi, quan no es guanya, sap trobar solucions i millora el seu equip. Això és el que Xavi Pascual encara no ha fet perquè encara no fa gaires anys que és a la màxima categoria.

I?

És el mateix cas que Guardiola, que guanya, guanya i guanya. Va ser un gran futbolista, entén el joc i treballa per ajudar l'equip, però l'hem de veure quan arribin les derrotes. No vull que soni a crítica, però no serà fins aleshores quan me'n formaré una opinió definitiva.

Aquest Regal Barça juga molt còmode quan pot córrer. Hi estàs d'acord?

El problema del Barça ha estat que no ha tingut continuïtat en el seu joc perquè ha passat per molts problemes de lesions. Tot el món vol córrer i jugar en transició, però no tothom té qualitats per fer-ho. Sense Navarro i Mickeal el joc ha estat un altre.

Tens alguna cosa prevista per evitar-ho?

L'A, B, C del bàsquet. El primer que volem fer és reduir els punts en transició. El segon, no permetre rebots ofensius. El tercer és aturar l'atac estàtic, en què el 70% del joc se centra en el pick and roll (bloqueig directe) i la baseline exit (bloqueig indirecte per la línia de fons). Tots els equips d'Europa juguen de la mateixa manera, però no és el mateix fer-ho contra el Regal Barça que contra el CB Granada.

Com t'ho has fet per canviar el Power Electronics València amb tan poc temps?

No sé si he modificat alguna cosa, l'únic que he canviat són el resultats. Jo tan sols procuro que el meu equip jugui com jo crec que ha de jugar, com a mi m'agrada. No sé fer-ho d'una altra manera. La nostra filosofia és amagar els defectes i potenciar les virtuts, el mateix que es fa amb el maquillatge.

Com us pot afectar la derrota d'Eurolliga a Atenes?

Després de perdre a la pista de l'Olympiacos no hem tingut gaire temps per preparar el següent partit, però és evident que hem de millorar algunes coses en atac i en defensa. El que més ens preocupa és augmentar el nostre ritme. Volem seguir fent el mateix que hem estat fent fins ara, és a dir, preocupar-nos primer pel nostre joc i després pel del proper rival.

Per a tu, pel fet de tornar a Barcelona, és un partit especial?

No, ja ho vaig viure diverses vegades quan entrenava a Girona. Ara mateix no em fa perdre la son el Barça sinó l'estat del meu equip. És evident que m'agrada tornar a Barcelona i jugar contra un equip d'aquest nivell, perquè és tot un repte.

El calendari que li espera al Power Electronics en les properes setmanes és complicat.

Sí, però era una circumstància que ja sabíem. Per aconseguir la classificació per a la Copa del Rei i el Top 16 ja vam haver de jugar al nostre límit i això ens va desgastar molt, tant en l'aspecte físic com en el mental. El nostre equip ha demostrat en els últims dos mesos que pot jugar contra qualsevol rival i guanyar, el problema és que ara la motivació dels rivals quan juguen contra nosaltres és més gran.

Creus que és possible guanyar al Palau?

Dir, assegurar, que anem a Barcelona a guanyar no és molt intel·ligent per la nostra part, perquè el rival és un dels millors equips d'Europa, però aquest partit ens motiva molt. No hi ha cap equip invencible.

stats