Els apunts
Esports 16/07/2011

Ara es mouen

1 min
Ara es mouen

La caseta i el cotxet

La fabricant d'automòbils japonesa Toyota ha posat en marxa un programa en col·laboració amb diverses constructores immobiliàries japoneses.

El projecte comú permet que els ocupants de cases construïdes sota criteris de responsabilitat mediambiental puguin compartir una petita flota de cotxes híbrids a disposició de la comunitat de veïns. D'aquesta manera, els veïns amortitzen la compra i utilització del cotxe.

Tocarà pagar

EUCARIS és un sistema que permet que els diferents països de la Comunitat Europea (CE) es puguin intercanviar informació sobre la titularitat dels vehicles que hagin comès infraccions de trànsit als territoris respectius.

D'aquesta manera, la CE vol acabar amb la suposada immunitat que tenien els conductors poc respectuosos amb les normes quan circulaven fora dels seus països. A partir d'ara, l'encreuament de dades entre tots els països europeus farà impossible eludir el pagament de les sancions si es comet una infracció lluny de casa.

Rebaixes d'estiu

Aquesta és l'època de l'any en què tradicionalment es venien més cotxes. Però la crisi econòmica ha canviat l'estacionalitat. Per combatre-la, els fabricants no paren de fer ofertes i promocions. Els cotxes mai havien estat tan econòmics com ara.

Segons Faconauto, la patronal dels concessionaris, les promocions fetes a Espanya han crescut un 11% comparades amb l'any passat, i ara els cotxes disposen d'uns descomptes de gairebé 3.000 € per unitat si comparem els preus del 2010 amb els d'enguany.

stats