BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 20/03/2012

Barça Regal i Unics Kazan es disputen un lloc a la 'final four'

àlex Gozalbo
2 min
Xavi Pascual, entrenador del Barça Regal, durant la final de la Copa del Rei, que es va jugar al Palau Sant Jordi de Barcelona.

BARCELONAEl Barça Regal juga aquest vespre (19 hores, Esport3) contra l'Unics Kazan el primer partit de la sèrie de quarts de final, prevista al millor de cinc enfrontaments. L'entrenador Xavi Pascual dissecciona el conjunt rus, que va aconseguir la classificació per davant de rivals com l'Emporio Armani o el Fenerbahçe.

"L'Unics Kazan és un equip que té molts punts a les mans i que compta amb jugadors que tenen molta experiència. Són professionals que et senten i que, si no estàs bé, saben trobar el seu espai per capgirar qualsevol partit. No es posen nerviosos quan arriben les situacions difícils, són especialistes en finals de partits ajustats", assegura Pascual.

L'entrenador del Barça Regal no vol cap tipus de relaxació. "És un rival de primer nivell i el fet que li vam guanyar els dos partits de la fase prèvia no té res a veure ara", apunta. El conjunt blaugrana es va imposar tant a Kazan (65-93) com a Barcelona (63-50). Xavi Pascual ha estudiat molt bé l'eliminatòria i té clar quin tipus de partit buscarà el rival rus. "Defensivament és un equip molt dur, molt físic, que tanca molt bé la zona. Deixen poques possibilitats de fer bàsquets fàcils, ni al bloqueig directe ni al pal baix", opina el tècnic.

El Barça Regal, que la temporada passada va ser eliminat pel Panathinaikòs a quarts de final, aspira a aconseguir la classificació per a la final four . "La clau serà intentar jugar amb un ritme alt per intentar aconseguir punts en els primers segons de cada possessió. Si aconsegueixen portar el rival a un joc de cinc contra cinc, d'atacs estàtics, gairebé sempre surten guanyadors", conclou l'entrenador de l'equip blaugrana, que ja podrà comptar amb Chuck Eidson. L'aler va reaparèixer dissabte disputant set minuts contra el Blusens Monbus.

"Crec que l'Unics Kazan és un equip que juga bé, ràpid o lent. Té bones armes defensives i en atac tendeix a allargar les seves possessions", resumeix Xavi Pascual, que confia que el Palau Blaugrana presenti un bon aspecte, ja que el partit de bàsquet es jugarà just abans del de futbol contra el Granada, fet que pot animar molts seguidors a passar el vespre a les instal·lacions de Can Barça.

stats