BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 31/05/2012

El Barça Regal reacciona i aparca els dubtes a València

àlex Gozalbo
2 min
Fran Vázquez supera la defensa de Vitor Faverani i deixa la pilota a la cistella del València Basket.

El campió de la Lliga Endesa, el Barça Regal, va reaccionar a València, on es va imposar en el tercer partit de les semifinals. L'equip blaugrana va salvar una situació incòmoda i ara disposarà de dues oportunitats per classificar-se per sisena vegada consecutiva per disputar la final de la competició.

Aquest València Basket, i encara més sense Stefan Markovic, no és un rival, és un mirall que es limita a reflectir el millor i el pitjor del Barça Regal, les seves virtuts i, com diumenge al Palau Blaugrana, els seus defectes.

El partit de València va començar amb un guió diferent dels dos primers de Barcelona, ja que l'equip blaugrana va acabar el primer quart per darrere en el marcador, una novetat. La defensa pressionant que va plantejar Velimir Perasovic no va servir per robar gaires pilotes, però sí per endarrerir l'atac d'un Barça Regal que es va veure obligat a iniciar els seus atacs amb no més de 12 o 14 segons al marcador de possessió.

El Barça Regal també va patir en defensa, on va iniciar el partit sense ajudes interiors quan Vitor Faverani rebia la pilota. El pivot, que la temporada passada va jugar a la segona divisió del bàsquet (Adecco Or), ha tingut una mitjana de 6,9 punts i 2,6 rebots durant la Lliga Endesa, però contra l'equip blaugrana ha millorat els seus registres fins a aportar 16 punts i 4 rebots en els tres partits que s'han jugat fins ara de semifinals.

L'equip de Xavi Pascual va reaccionar al segon període, quan perdia per cinc punts de diferència, i va tancar el quart amb un parcial de 5-20. La presència de Joan Carles Navarro a la pista i la recuperació de les normes defensives habituals van impulsar el Barça Regal, que va arribar a la treva del descans amb una renda positiva de deu punts.

L'escorta de Sant Feliu de Llobregat es va convertir en el màxim anotador del Barça Regal, ja que va acabar el partit amb 15 punts. Quan ell funciona l'equip sempre acompanya. Quan, castigat pels problemes físics que arrossega al peu, no ho fa, la resposta coral és més irregular.

El Barça Regal va saber gestionar la renda en els últims dos quarts contra un València Basket que no es va rendir mai, però que no es va veure mai amb forces de remuntar el partit.

L'equip blaugrana intentarà tancar demà la sèrie de semifinals. Per fer-ho necessitarà superar el mateix rival, el València Basket de Velimir Perasovic, i el mateix ambient, 9.000 animosos espectadors a la Fonteta.

El Madrid, contra les cordes

El Reial Madrid està obligat a guanyar avui (20.45 hores, Teledeporte) per no quedar eliminat a mans del Caja Laboral. L'equip madrileny, que no arriba a la final des de l'any 2007, va presentar una queixa formal a la Lliga ACB per l'arbitratge del tercer partit, mentre que el basc va emetre un comunicat per alertar de possibles pressions.

stats