LLIGA ENDESA
Esports 13/10/2011

El Barça Regal recupera la seva voracitat ofensiva

Joan Carles Navarro tracta de controlar la pilota per la banda dreta de l'atac blaugrana.

BarcelonaEl vigent campió de la Lliga Endesa, el Barça Regal, va començar la competició amb una victòria a la pista del Múrcia. El triomf, però, no va deixar un bon regust a l'equip, que va evidenciar massa problemes per anotar contra un nouvingut a la categoria. Ahir el conjunt blaugrana va esvair dubtes amb un festival ofensiu contra un poc competitiu Asefa Estudiantes (97-51).

El Barça Regal va començar el partit amb un nivell d'encert que cap rival pot mantenir. L'equip que entrena Xavi Pascual va anotar 31 punts en uns primers deu minuts en què va encertar en 13 llançaments dels 16 que va intentar.

L'Asefa Estudiantes, que com tots els equips que entrena Pepu Hernández no destaca per la seva defensa, va anar empassant-se una cistella rere l'altra. Al davant, tan sols Germán Gabriel va mostrar certa continuïtat en atac.

En el segon quart del partit, el Barça Regal va escenificar on neix el seu encert ofensiu: a la defensa. Quan Xavi Pascual aconsegueix que els seus jugadors treballin al darrere, els percentatges dels rivals baixen. No és l'única virtut que perden. L'Asefa Estudiantes, que és un conjunt que domina l'art del rebot ofensiu, va patir per aconseguir segones opcions contra un rival que va aprofitar les recuperacions i els rebots per sortir amb velocitat.

Boniface Ndong, que amb l'absència de Kosta Perovic ha guanyat protagonisme, va ser un dels jugadors que s'ho va passar més bé, però no va ser l'únic. L'equip que han dissenyat entre Joan Creus i Xavi Pascual està farcit d'opcions. Si Marcelinho Huertas i Víctor Sada tenen problemes de faltes personals, Chuck Eidson es reubica en la posició de base. Tots els condicionals tenen solució en un equip blaugrana capaç de guanyar per 46 punts de diferència gràcies a un 75% d'efectivitat en els tirs de dos punts.

Primer triomf de la Penya

Salva Maldonado pensava que no podria utilitzar Pooh Jeter contra l'UCAM Múrcia, però el base es va sentir bé i va demanar-li disputar el partit. Una bona decisió, ja que, amb 13 punts i bones dosis de lideratge, va ser el millor d'un partit que va servir perquè el Fiatc Joventut s'apuntés la primera victòria de la temporada (71-65).

El partit va significar el retorn de Josep Franch a Badalona. El base, que va pagar el nerviosisme, va acabar el partit amb dos punts en 20 minuts, molts xiulets i alguns aplaudiments.

L'Assignia Manresa se situa 2-0

L'Assignia Manresa ha començat la temporada amb força i ahir a la nit va superar el Fuenlabrada (73-79). L'equip de Jaume Ponsarnau, que des d'un primer moment s'ha mostrat molt optimista amb les possibilitats d'aquest conjunt, se situa amb dues victòries en dues jornades.

El partit va començar a apropar-se als interessos catalans al segon quart, quan l'Assignia tan sols va deixar anotar 9 punts al rival.