Esports 21/10/2011

El Barça Regal somriu de nou a Europa (64-86)

David R. Jover
Joan Carles Navarro va anotar nou punts ahir davant dels 10.000 espectadors que  van presenciar el triomf del Barça Regal.

Els grans equips són els que després d'una derrota inesperada s'aixequen, milloren i demostren que han après dels errors passats. Aconseguir-ho en poc temps no és fàcil. Però quan la teva línia de treball és l'esforç diari i el no donar res per fet es fa possible.

El Barça Regal n'és un exemple. Diumenge passat, a Sevilla, els blaugranes van mostrar una versió molt pobra, enfosquida per uns mals minuts al tercer quart que li van fer perdre el partit davant dels andalusos. Ahir, a Ljubljana, la tendència va canviar.

Triomf i liderat del Grup D per al Barça Regal. Tot i que els homes de Xavi Pascual van anar de menys a més, els blaugranes es van apuntar la primera victòria de la temporada en una pista complicada. És, a més, la dotzena victòria en els partits inicials de l'Eurolliga. Dels tretze partits en què el Barça ha obert la competició n'ha guanyat un 92%. No va ser fàcil desfer-se de l'Union Olimpija de Ljubljana, però gràcies a la defensa i la millora en el control del rebot defensiu a partir segon quart va ser possible. En el primer, el Barça va encaixar dinou punts, però en el segon, tan sols onze. La solidesa sota l'anella de Vázquez i N'Dong va resultar clau per córrer en atac, faceta en què Marcelinho Huertas és extraordinari.

Una marxa més

A partir del minut 15, Marcelinho va accelerar el partit. Va deixar el ritme feixuc de l'inici i va situar el que li va bé a ell i al Barça. Va poder córrer i conduir l'equip cap a la pista d'atac, i amb els seus punts i assistències als companys va fer que els blaugranes agafessin el primer gran avantatge del partit segons abans del descans, 30-41. Marcelinho no és Ricky Rubio en defensa, però en atac dóna als blaugranes més alternatives en atac estàtic, transició ofensiva i, a més, anota amb fluïdesa (17 punts).

A la represa, el Barça va voler liquidar el matx, però no va poder acabar la feina prevista. Tot i marxar de setze (30-46), gràcies a Huertas i Lorbek, l'Olimpija va fer un parcial de 10-1. Però va ser un miratge. Eidson i Navarro es van encarregar d'esvair el somni eslovè i van tornar a situar una renda de quinze punts (40-55) al marcador d'un Stozice Arena que ahir no es va omplir per veure el conjunt blaugrana.

Jugant amb l'avantatge

Una altra gran millora del Barça ahir va ser en l'administració de la diferència que reflectia l'electrònic. Tot i que en algunes fases del tercer període els quinze punts de distància entre Olimpija i Barça van ser constants, quan van arribar les rotacions per part blaugrana, l'avantatge es va reduir a deu punts (51-61), diferència amb què els de Pascual van tancar un tercer període en el qual van tenir alguna mancança en defensa, ja que els eslovens van fer vint-i-un punts en el quart.

En els últims deu minuts, els catalans no van patir. Els eslovens ho van intentar al principi del quart, però després van abaixar els braços i van deixar la victòria en safata. Amb el control del rebot de Perovic i l'encert en atac de Mickeal, que es va tornar a trobar còmode en una pista de bàsquet, el Barça va tancar el partit (64-86) i es va endur el primer triomf de la temporada a Europa. Els de Pascual han après la lliçó de Sevilla.