Publicitat
Publicitat

El Barça es juga avui fitxar l’estiu que ve amb dues cartes sorpresa

El Barça es juga avui a Lausana poder fitxar l’estiu que ve. La decisió la prendran els tres membres del Tribunal d’Arbitratge de l’Esport (TAS), que escoltaran la defensa del club blaugrana, que pretén rebaixar la sanció que va imposar-li la FIFA d’un any sense fitxar per haver incomplert la normativa en la incorporació de jugadors estrangers menors de 18 anys, el conegut com a cas Masia. El Barça acudirà al TAS amb dues cartes sorpresa, tal com va avançar l’ARA aquesta setmana. Per una banda, entre els testimonis hi haurà el cap dels serveis jurídics de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Kepa Larumbe. L’altra carta és Paolo Lombardi, un advocat italià, expert en dret suís, que va treballar vuit anys a la mateixa FIFA i que va coordinar precisament la redacció del Reglament sobre l’estatut i la transferència de jugadors, la normativa que va utilitzar la FIFA per sancionar el Barça. A banda de Lombardi, també serà a Lausana Juan de Dios Crespo, un dels advocats que fa temps que treballa amb el Barça.

Durant tota la tarda d’ahir la delegació catalana va preparar els arguments de defensa i els diferents testimonis que passaran pel TAS. A banda de Larumbe -bàsic segons el club perquè demostrarà el suport de la RFEF al Barça-, també declararan Carles Folguera, director de La Masia; Esther Balmaña, directora de l’Institut Lleó XIII, on estudien els nois de La Masia, i dos jugadors del planter, Elohor Godswill Ekpolo i Fabrice Ondoa.

La defensa blaugrana se centrarà en el fet que la sanció que va imposar-li la FIFA és “desproporcionada”. El Barça admetrà que es van cometre “errors administratius” en el fitxatge d’alguns jugadors menors de 18 anys, tal com va reconèixer el mateix president, Josep Maria Bartomeu, aquest estiu, però intentarà convèncer els tres membres del tribunal perquè es rebaixi la sanció. Abans de final d’any se sabrà la resolució, que marcarà el futur del club, que ha de fer canvis a la plantilla i està condicionat per la sanció de la FIFA.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT