LLIGA
Esports 09/04/2012

El Barça ja està a 4 punts

David R. Jover
3 min

El Barça segueix acostant-se al Madrid. Per mèrits propis i també gràcies al cop de mà que li va donar ahir el València al Santiago Bernabéu. L'empat a zero deixa el Barça de Guardiola a només quatre punts del Madrid, que ha de visitar el Camp Nou en les pròximes setmanes. És a dir, si els blancs es deixen punts al Vicente Calderón aquest dimecres faran que el Barça, si fa els deures demà contra el Getafe, torni a dependre de si mateix per aconseguir la quarta Lliga consecutiva de l'era Guardiola.

Dels deu punts amb què el Barça va encarar el tram final de la Lliga ara només n'hi ha quatre. La pressió sembla que pesa en el Madrid, que físicament ja no passa per sobre dels rivals com en la primera volta. El Barça, doncs, ja sap quina és la fórmula per recuperar el primer lloc en els pròxims partits.

Ahir, sense el seu màxim golejador, Roberto Soldado, que va començar a la banqueta i va entrar en l'últim quart d'hora, Unai Emery va plantar cara al Reial Madrid amb sorpreses tàctiques i la va encertar del tot. Va situar Aduriz com a referència i darrere seu l'argentí Pablo Piatti i l'algerià Sofiane Feghouli buscant la velocitat en els contraatacs i l'associació amb les internades de Parejo i Jordi Alba des del darrere. La jugada d'Emery va sortir a la perfecció, deixa el València en el tercer lloc, amb 49 punts, i de retruc incendia la Lliga a favor del Barça.

En el primer temps el Madrid va mostrar dues cares. La primera va ser la dels primers vint minuts, en què Ronaldo va tenir fins a tres ocasions clares per marcar i els blancs es van mostrar molt superiors al València, que fins als primers 25 minuts no va reaccionar i no va sortir de la cova.

L'altra cara del Madrid del primer temps va ser la de l'ansietat per fer gol. Això li va provocar diverses pèrdues a tres quarts de camp, cosa que va aprofitar el València per sortir al contraatac. Els d'Unai Emery ho van tenir molt clar a l'hora d'anar cap a dalt i en un córner, primer Tino Costa i després Ricardo Costa, que va rematar de cap al pal, van poder fer el primer gol dels valencians, que abans havien tingut en un xut de Feghouli la millor ocasió.

Un dels jugadors que va tallar diverses contres i que també va salvar un gol sobre la línia va ser el català Jordi Alba. El lateral de l'Hospitalet de Llobregat es va fer un fart de córrer en els contraatacs i també a l'hora d'arreplegar-se en defensa.

En els últims minuts del primer temps el Madrid va tornar a pujar les seves línies en atac i va intentar jugar amb Marcelo des del lateral. El brasiler, desaparegut fins aleshores, ho va intentar, però es va trobar amb Rami, Ricardo Costa i amb Feghouli, que va ajudar també en defensa quan l'equip ho requeria.

En el segon temps el Madrid va sortir a mossegar, però no va ser molt superior a un València que es va replegar molt bé i no va tenir por de l'escenari. Ronaldo, Benzema i Di María es van topar amb un Vicente Guaita excels.

El porter de Torrent va realitzar una actuació estel·lar que feia pensar en la de Javi Varas al Camp Nou quan el Sevilla va visitar el Barça, i va aturar i rebutjar totes les pilotes que li van enviar els jugadors del Madrid, des de totes les posicions i des de totes les bandes.

El València, que va fer dos pals i va posar l'ai al cor en el tram final, no va aconseguir fer més gran la ferida del Reial Madrid, que ara veu com només té quatre punts més que el Barça.

Ahir els deu xuts a porteria del Madrid no van entrar i deixen en suspens el desenllaç de la Lliga quan falten set jornades perquè s'acabi.

stats