El Barça topa contra el mur d'Hombrados i es complica la vida

Els catalans hauran de remuntar cinc gols per ser a la 'final four'

i
Toni Padilla
El blaugrana Noddesbo defensant un atac del local Romero al pavelló de Vistalegre.

L'autoconfiança del Barça Intersport es va trencar en mil bocins a Madrid. L'equip de Xavi Pascual va patir una derrota inesperada (25-20) que posa en perill la seva presència a la final four de la Lliga de Campions. L'Atlètic de Madrid, amb moltes baixes i amb la moral baixa abans del partit d'anada dels quarts de final, va mossegar amb més força que un Barça obligat ara a remuntar cinc gols al Palau per ser a la fase final de Colònia.

Amb Rutenka encertat (6 gols) i els altres jugadors sense idees ofensives, el Barça va topar amb una actuació fantàstica del veterà porter local Hombrados, l'home que ben aviat serà escollit president de la Federació Espanyola, que es va voler acomiadar de les pistes amb una actuació memorable. Sterbik va aguantar bé el duel de porters, però al Barça li va passar factura la falta d'efectivitat.

L'Atlètic va sortir amb més força a la pista de Vistalegre, amb Lazarov i el català Joan Cañellas donant feina a la defensa catalana. Rutenka i Cédric Sorhaindo van evitar que del 7-4 es passés al resultat del descans, un 11-10 ajustat en què Sterbik havia estat clau per evitar que els locals fessin sang en la defensa d'un Barça difícil de reconèixer. De fet, a la segona part el líder de la Lliga Asobal, l'equip que no ha perdut ni un partit de Lliga i ja ha derrotat tres cops aquesta temporada l'Atlètic, va topar contra el mur d'Hombrados i va patir una derrota que obligarà els homes de Xavi Pascual a buscar l'èpica en el partit de tornada.

Amb Kallman brillant, l'Atlètic va intensificar la pressió a la segona part, amb Cañellas marcant i Hombrados aturant gols cantats dels catalans. De mica en mica, el marcador es va anar trencat, malgrat la lesió del local Lazarov. Als 10 minuts de la segona part el Barça ja perdia per 16-12. Xavi Pascual va demanar un temps mort i va moure la banqueta, però els homes de Talant Duixebàev van saber ser solidaris, amb Jurkiewicz jugant fort i el veterà Ivano Balic protagonitzant la jugada del partit, quan jugant de porter-jugador va evitar un gol amb una aturada espectacular. A poc a poc, l'Atlètic va posar contra les cordes el Barça (21-17 i després 23-17), amb Hombrados aturant en els últims minuts dos penals, a Rutenka i Rocas.