Publicitat
Publicitat

NATACIÓ

Belmonte-Hosszu: una rivalitat que obliga a autosuperar-se

La catalana i l’hongaresa guanyen quatre ors al Mundial de Doha

El Mundial de piscina curta de Doha ha deixat dues grans guanyadores. S’esperava que tornessin a lluitar entre elles i així ha sigut. Mireia Belmonte i Katinka Hosszu són com Leo Messi i Cristiano Ronaldo: la rivalitat entre totes dues fa que se superin dia a dia. Així, a Doha, les dues han aconseguit quatre medalles d’or i han entrat en el selecte grup de nedadores que aconsegueixen guanyar quatre proves en un Mundial de piscina curta. Un grup que fins que no hi han arribat elles només estava integrat per quatre nedadores: la japonesa Masami Tanaka, la sueca Therese Alshammar, la zimbabuesa Kirsty Coventry i l’holandesa Marleen Veldhuis. “Els rècords arriben per la manera de competir. Cada vegada que la Mireia competeix és per guanyar”, explica en una entrevista a l’agència Efe l’entrenador de la badalonina, el francès Fred Vergnoux. “Mai parlem dels rècords, mai parlem dels temps, parlem d’acabar al davant. Però quan estàs lluitant amb Katinka Hosszu, totes dues a tocar, els temps arriben”, afegeix el tècnic, sobre els rècords que ha anat sumant la nedadora catalana.

Belmonte i Hosszu han coincidit en més d’una prova d’aquest Mundial de piscina curta. Belmonte s’ha imposat en tres ocasions (200 papallona, 400 estil i 800 lliure) i l’hongaresa ha sigut superior en una prova -Belmonte no es va classificar per a la final dels 200 estil, que va guanyar Hosszu-. Tot i això, l’hongaresa encara tenia moltes més proves programades i, dosificant-se, ha acabat guanyant quatre ors (amb quatre rècords inclosos), tres plates i un bronze. Els metalls i els rècords de l’hongaresa han fet que a última hora pispés el títol de reina de la piscina a la catalana.

“A les proves de fons tot depèn de la competència. Jo ja li havia dit a la Mireia que si volia una bona marca hauria de buscar-la ella, perquè si s’espera les altres, no l’aconseguirà”, relatava Vergnoux sobre la final dels 800 lliure en què la badalonina va nedar “una mica sola” i va guanyar gairebé sense oposició.

Si la rivalitat amb Hosszu fa que Belmonte se superi dia a dia, l’exigència (tant la seva com la del seu entrenador) també fa que vagi més enllà. “La Mireia no s’entrena tot el dia de dilluns a diumenge només per estar contenta al desembre amb medalles en piscina curta. S’entrena així per poder-ho fer igual al Mundial de l’any que ve, als pròxims Jocs Olímpics i al Mundial del 2017”, diu Vergnoux. Molta exigència, molta disciplina i una bona dosi de talent. La recepta de l’èxit.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT