Esports 27/10/2014

La Bruixa d’Or tasta la felicitat del triomf

Tomba el MoraBanc Andorra i suma la primera victòria de la temporada (88-80)

i

BarcelonaLa Bruixa d’Or Manresa, que no guanyava un partit des del 9 de març, va superar ahir el MoraBanc Andorra (88-80) i es va estrenar a la Lliga Endesa. L’equip de Pedro Martínez va completar, amb 31 punts en l’últim període, un partit molt seriós en què va aconseguir una comunió perfecta amb els 4.700 espectadors que van omplir el Nou Congost.

Zeljko Sakic (29 punts i 7 rebots) i Roger Grimau (16 punts) van ser els herois locals d’una nit molt esperada. Tot i les adversitats que ha hagut de suportar durant unes últimes setmanes atípiques, La Bruixa d’Or va ressuscitar el seu esperit de lluita, el famós ADN Manresa, per sumar un triomf molt necessari.

A més de la victòria, la millor notícia per a La Bruixa d’Or Manresa és el marge de millora que té un equip massa castigat per les adversitats. Quan acumuli entrenaments, el seu joc creixerà i es posarà al mateix nivell en què està ara mentalment.

Sense Víctor Sada el joc del MoraBanc Andorra de Joan Peñarroya, que va tornar al pavelló en el qual li van retirar la samarreta, es va sostenir durant molts minuts gràcies a Marc Blanch (18 punts) i Jordi Trias (12 punts i 7 rebots), però va decaure en els instants decisius.

El Barça i la Penya, cara i creu

Encara sense Joan Carles Navarro, un Barça de mínims va aconseguir a la pista del Gipuzkoa Basket (43-57) la seva quarta victòria consecutiva a la Lliga Endesa, on es manté invicte. L’equip basc només va anotar 10 punts en una primera meitat (10-28) en què tan sols va convertir 3 dels 30 tirs de camp que va intentar. La puntuació local en els primers 20 minuts és rècord negatiu a la Lliga Endesa. El conjunt blaugrana, que tampoc va començar bé (6 punts en els primers 10 minuts), va saber refer-se durant el segon període.

El Gipuzkoa Basket va millorar després del descans i va aconseguir corregir la imatge dels primers minuts, però no va tenir temps per capgirar el marcador. Xavi Pascual i Jaume Ponsarnau van homenatjar José Luis Abós utilitzant un dels sistemes d’atac que feia servir l’exentrenador del CAI Saragossa.

El Rio Natura Monbus, per la seva banda, va ajornar ahir el triomf número 700 del Fiatc Joventut (72-78), ja que va perdre un partit que dominava per 16 punts de diferència. Demond Mallet va anotar 21 punts amb 4 triples.