Apunts futbolístics
Esports 15/07/2011

Copa Amèrica

2 min

Amb dos empats cadascuna en els dos primers partits de la fase de grups, l'Argentina, el Brasil i l'Uruguai van tenir un inici decebedor. Ho van arreglar en el partit decisiu, quan es jugaven passar a quarts de final. Els locals van resoldre els dubtes amb una sòbria actuació contra Costa Rica (3-0), la canarinha va golejar l'Equador (4-2) i la celeste va resoldre, amb patiments, el duel contra Mèxic (1-0), que va acomiadar-se abans d'hora de la competició per primer cop en la seva història.

Aquesta Copa Amèrica està sent una de les menys golejadores de la història, amb una mitjana de 2,06 gols per partit. Cal remuntar-se a l'edició del 1922 per trobar un torneig menys efectiu de cara a porteria (2,00). És significatiu que dos golejadors com Messi i Forlán encara no s'hagin estrenat, tot i que han fet deu i catorze remats, respectivament. En canvi, tots dos lideren la classificació de passadors, amb quinze i tretze assistències de mèrit que han acabat en ocasió de gol.

Amb ple de victòries i passant per damunt de la selecció amfitriona, Colòmbia és una de les sensacions del torneig. Es construeix sobre una base defensiva molt sòlida (no ha encaixat ni un sol gol en tres partits) i no perdona a l'àrea, amb un trident ofensiu format per Falcao, Rodallega i Ramos molt rematador. Xile, de perfil similar, també ha dominat la fase de grups, concedint poques ocasions i amb molta arribada.

L'Argentina-Uruguai de quarts de final serà el 178è enfrontament entre totes dues seleccions, i es convertirà en el partit més repetit de la història del futbol mundial. L'albiceleste confia a donar continuïtat a la versió millorada que va oferir en l'últim partit de la fase de grups. Ara que comença la fase decisiva de la competició, els locals no volen fallar i confien en l'efecte Messi.

Després que ahir a la matinada es confirmés el quadre de la fase final, ja se sap que el Brasil i l'Argentina només es veuran les cares en una hipotètica final (o el partit pel tercer i quart lloc) el dia 24 de juliol. El Barça, que comença els entrenaments el dilluns 18, està pendent de fins on arriba la participació d'Alves, Adriano, Messi, Mascherano i Milito per ajustar-los la pretemporada.

stats