FOT-LI POU
Esports 12/12/2012

"La Copa Mola"

i
Joan Maria Pou
2 min
Una imatge del vídeo de promoció del partit del Còrdova-Barça, que ha fet famós el president del club, Carlos González.

Estem vivint una època dura. La crisi econòmica ha crispat els ànims de la gent i la susceptibilitat s'està escampant com una epidèmia. Qualsevol comentari, qualsevol opinió o joc de paraules, qualsevol acudit o brometa poden desencadenar reaccions viscerals de tot tipus: insults, amenaces o fins i tot agressions. Només cal llegir alguns comentaris dels lectors de qualsevol diari a i internet per adonar-se de la mala llet que hi ha ara mateix al carrer.

Per això és d'agrair que per promocionar la Copa del Rei el president del Còrdova s'hagi atrevit a fer un vídeo simpàtic. Carlos González es dirigeix a Artur Mas assegut en una butaca. A la dreta hi té una bandera del seu club i una foto del president de la Generalitat en funcions (el marc, per cert, és el clàssic regal que et fa un enemic); a l'esquerra, a sobre d'una tauleta i al costat d'una làmpada (horrorosa) hi té una gerra de llet amb la bandera suïssa (¿missatge subliminar per acusar el president de tenir comptes corrents en aquell país?) i un caganer d'Artur Mas (el caganer continua sent una de les figures del pessebre que més impacta fora de Catalunya). El dirigent del club rival del Barça a la Copa del Rei parla amb Artur Mas i li pregunta si s'ha pensat bé això de la independència de Catalunya, li comenta el caràcter rebel que caracteritza segons ell els cordovesos i es fot dels resultats electorals que va obtenir CiU en les últimes eleccions. Tot plegat amb un to de conya marinera bastant reeixit. Em sembla una manera entretinguda de cridar l'atenció de molts espanyols. És un recurs senzill i eficaç per convertir-se en protagonista de la prèvia de l'eliminatòria.

Segur que amb aquest vídeo Carlos González s'ha guanyat el suport de molts seguidors d'altres clubs i ha fet riure els seus socis i seguidors. Suposo que alguns catalans del Barça amb la pell fina es deuen haver sentit ofesos i potser algun militant de Convergència deu pensar que no fa cap gràcia el que insinua el president del Còrdova. A mi m'ha semblat una manera original i gens ofensiva de fer publicitat del club. La política i l'esport, una vegada més, barrejats per fer més punyent un missatge. Com ha estat i serà sempre. La independència de Catalunya genera una atracció malaltissa en la majoria de ciutadans espanyols, hi ha un punt d'incomprensió que els excita, i per això en parlen de seguida que poden.

Carlos González va utilitzar fa unes setmanes la cacera del rei d'Espanya per fer-se notar i ara el recurs més efectiu que tenia a l'abast era la independència. No és el vídeo més hilarant de la història ni el monòleg més graciós del segle però m'agrada el semenfotisme que destil·la.

stats