LLIGA ACB
Esports 21/02/2011

El DKV Joventut perd el partit... i el nord

àlex Gozalbo
2 min
Larry Lewis tracta d'evitar un tir de Dmitry Flis.

BadalonaLa Penya ha perdut el somriure. Angoixat per les lesions i els problemes econòmics, el DKV Joventut va oferir ahir al migdia una imatge infame al Nou Congost, on perdre per 32 punts contra l'Assignia Manresa (99-67) no va ser el més greu.

L'equip que entrena Pepu Hernández no va competir i va pagar la manca de concentració perdent fins a 25 pilotes. "Perdem moltes pilotes i fem coses sense sentit a la pista. Hem perdut el nord i vam sentir impotència, però no vam abaixar els braços, sinó que ens vam veure desbordats per un equip que juga bé", diu el tècnic.

"La dinàmica i el treball són normals, però som molt susceptibles a greus accidents que no podem amagar", explica. El DKV Joventut va jugar tan desfigurat que costava de reconèixer. La Penya va trigar gairebé tres quarts a agafar un rebot ofensiu, quan aquesta és una de les seves principals virtuts. Al final en va sumar 6, menys de la meitat dels que acostuma a capturar.

Les receptes per sortir d'aquesta crisi de personalitat, que ha situat l'equip fora dels llocs de play-off , són variades. "Ens hem de posar a defensar", diu Jordi Trias. "Hem de treure l'orgull propi", reclama Pere Tomàs, que no té pèls a la llengua: "A Manresa vam donar una imatge lamentable." Les crítiques cap al DKV Joventut es transformen en elogis cap a l'Assignia Manresa, que va plantejar a la perfecció el partit, destrossant el rival des del perímetre. El club té pocs recursos, però els empra amb criteri. Fa unes setmanes va fitxar Billy Baptist, però no es va precipitar a fer-lo debutar abans d'hora. Ahir, quan per fi en va tenir l'oportunitat, l'escorta va anotar 8 punts en 14 minuts. Semblava nascut al Bages.

El Regal Barça, més líder

El Regal Barça va saber aprofitar la derrota del Reial Madrid dissabte i va guanyar a la pista del CAI Saragossa (67-87). El segon quart va ser decisiu per a un equip en què cada vegada sobta menys veure Víctor Sada en un bon nivell.

stats