En breu
Esports 06/01/2012

Dakar 2012

i
Toni Padilla
2 min
Dakar 2012

El francès resident a Andorra Cyril Despres (KTM) va guanyar la cinquena etapa del Dakar en motos entre les ciutats argentines de Chilecito i Fiambalá per davant del català Marc Coma (KTM). Despres va completar l'etapa amb un minut i 41 segons menys que Coma, amb la qual cosa consolida el seu liderat. Ara, la diferència a la classificació general és de 9 minuts i 51 segons. L'etapa d'ahir, de 185 quilòmetres cronometrats, va veure el seu recorregut alterat després que els organitzadors consideressin que els últims 80 quilòmetres no estaven en bones condicions per culpa de la pluja.

El pilot de Castelló Joan Barreda (Husqvarna) va aconseguir la tercera posició de l'etapa a gairebé 13 minuts de Despres. L'eslovac Stefan Svitko (KTM) va ser quart i Jordi Viladoms va finalitzar cinquè, en la seva millor actuació des que va començar el ral·li. La catalana Laia Sanz va acabar en la 56a posició a 5 h 29 min 23 s del guanyador. I això malgrat estar encara recuperant-se d'una forta caiguda que li ha deixat la mà lesionada.

En cotxes, el polonès Krzysztof Holowczyc (Mini) es va endur la cinquena etapa del Dakar per davant del nord-americà Robby Gordon (Hummer) i el francès Stéphane Peterhansel (Mini), que segueix líder a la classificació general. El català Nani Roma (Mini) va acabar quart a gairebé vuit minuts del guanyador i manté la tercera plaça en la classificació de la categoria, a més de deu minuts del líder. Ahir, Roma va perdre quatre minuts respecte a Peterhansel.

Holowczyc va completar els 223 quilòmetres cronometrats en 2 h, 10 min i 51 s, un minut més ràpid que Gordon. El qatarià Nasser Al-Attiyah (Hummer), que va dominar tots els parcials de l'etapa, va patir problemes al final i va perdre gairebé 24 minuts respecte al guanyador de la jornada. El darrer campió va perdre fins a 20 minuts a la general després de veure com el seu cotxe acabava atrapat al fang amb problemes en una roda.

La sisena etapa es disputarà avui, quan el Dakar es traslladi a Xile per entrar al temible desert d'Atacama. Després d'un llarg enllaç des de la localitat argentina de Fiambalá, els pilots travessaran el pas de San Francisco als Andes, de 4.700 metres d'altura, per accedir a territori xilè. Ja un cop en aquest estat començarà un tram especial de 247 quilòmetres cronometrats fins a Copiapó, amb trams que alternen pista dura i dunes.

stats