PRETEMPORADA 2011/12
Esports 18/07/2011

Endavant sense fre

Natalia Arroyo
2 min
Tito Vilanova i Pep Guardiola segueixen l'entrenament amb atenció. La temporada que els espera els exigirà treballar més que mai.

Tornar a la feina després d'unes setmanes de vacances mai és fàcil. Hi ha qui, empès per les perspectives d'èxit d'un any intens i ple de reptes, torna amb més força que quan va marxar. I hi ha qui, veient el que li ve a sobre, entra en una espiral de mandra i pànic que immobilitza.

El Barça comença avui un nou curs ple d'exigències i, segons afirmen els futbolistes que aquests dies estan fent les primeres aparicions públiques després d'unes setmanes de desconnexió, ho fan amb energia i ganes de seguir guanyant. Res de mandra, res de pànic. La motivació segueix intacta, diuen, i l'honor de defensar títol de campió de Lliga i Lliga de Campions els omple de responsabilitat.

Gairebé 50 dies de descans

Quan avui al matí la primera plantilla es vesteixi de curt i trepitgi la gespa de la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí (està citada a les vuit per fer proves mèdiques, i a les nou començarà el primer entrenament del curs 2011/12), haurà passat més d'un mes i mig des que ho feia per últim cop, en vigílies d'una final de Champions a Wembley que va ser el colofó d'una dura temporada post-Mundial, la primera de Mourinho.

El tècnic portuguès és un dels motius que alerta que la temporada que vindrà serà molt intensa. Un altre cop. Amb la incògnita de si des de Madrid es mantindrà, o no, el to de crispació de la temporada passada, el fet que els blancs estiguin tornant a construir un equip per destronar el Barça -encara que no sigui amb incorporacions galàctiques sinó amb jugadors de menys cartell-, també serveix per engrescar els blaugranes a no abaixar el llistó. A seguir deixant l'etern rival sense els títols de més prestigi. Una altra temporada.

Pensant en el curs que ve, Guardiola va deixar deures a la secretaria tècnica, però a hores d'ara, el quadern d'estiu està per fer i, en la primera sessió, no hi seran ni Cesc, ni Alexis, ni cap dels que teòrics reforços que havien de venir. Piqué deia ahir que si al final són els que són "tampoc passa res".

Més partits que mai

No passa res, o sí que passa. Perquè el Barça 2011/12 podria jugar molts més partits que en cap altre dels anys de Guardiola: 65 si s'arriba a totes les finals. I amb molts compromisos internacionals pel mig. Una bogeria de calendari que no deixa temps ni per respirar.

stats