EL PROTAGONISTA
Esports 12/05/2011

Amb Éric Abidal va tornar la rialla

Toni Padilla
2 min
Amb Éric Abidal  va tornar la rialla

Éric Abidal de ben segur no s'hauria imaginat fa poques setmanes que hauria viscut vestit de curt la festa de la tercera lliga consecutiva. Quan els metges que li tractaven el tumor al fetge li deien que podia ser optimista i pensar a jugar ja durant la pretemporada, el lateral francès s'il·lusionava i tranquil·litzava els seus companys d'equip. "Ell ens ha animat a nosaltres!", admetia Xavi Hernàndez després que se sabés que Abidal estava destinat a perdre's la resta de la temporada.

Però Abidal ja va poder ser titular ahir a l'estadi Ciutat de València. La primera titularitat de l'exjugador del Lió des que va rebre una alta mèdica inesperada en la prèvia del partit amb el Madrid. Si contra els blancs va jugar dos minuts, en l'última jornada de Lliga contra l'Espanyol als 71 minuts ja era sobre la gespa. I ahir va tenir una titularitat que el va veure 62 minuts al camp. "Si, 62 minuts i ja n'hi ha prou", feia broma al matx del partit l'internacional francès, que tenia un partit idoni per recuperar ritme, ja que els dos equips no s'hi van esforçar gaire.

Abidal, de fet, té una imatge clavada al cap. La imatge de l'estadi de Wembley. En la primera temporada de Guardiola, el francès es va perdre la final de Roma per sanció. I aquesta temporada no va poder ser a la final de Copa de Mestalla per culpa de la malaltia. Ara Abidal somia a poder jugar la seva primera gran final des d'aquella que va perdre amb França al Mundial del 2006 i la final de Copa davant de l'Athletic Club del 2009.

Amb la Lliga al sac, Abidal sap que de ben segur tindrà molts minuts en les dues properes jornades de Lliga. La idea és poder anar agafant ritme a les cames i poder estar a disposició de Guardiola quan toqui jugar contra els homes de Sir Alex Ferguson. El tècnic de Santpedor, de fet, sap que, amb una mica de sort, contra el United podrà disposar de gairebé tota la plantilla.

Abidal no va voler donar gaire importància al seu retorn a la gespa. Quan li van dir que era un miracle que ja pogués tornar a jugar, el francès va riure comentant que "el que és un miracle és el que fa aquest equip, aquesta gent és fantàstica". Guardiola, de fet, va recordar el francès fins a tres cops en la roda de premsa posterior al partit. Perquè la seva baixa va ser un cop molt dur per a l'equip, i el seu retorn l'equip ha alliberat uns companys d'equip que tenen dues raons per riure: la Lliga i veure Abidal corrent per la gespa.

stats