DES DE LA CASTELLANA
Esports 19/05/2012

Florentino pensa que rectificar és de savis

i
Carles Fité
2 min

Una de les millors virtuts que pot tenir un president de futbol és treure les mateixes conclusions tant si es guanya com si es perd. És a dir, que si l'entrenador o algun jugador funciona o no, o si hi ha algun problema en l'organigrama del club, no depèn de si entra un penal o es falla. L'error seguirà sent el mateix independentment d'un resultat. Sinó que s'han de prendre les decisions en fred i amb la racionalitat adequada.

Josep Guardiola és gairebé segur que hagués decidit marxar igualment si hagués guanyat algun títol important aquesta temporada. La decisió estava presa i els resultats no la modificaven. Perquè les raons no es basaven en l'anècdota del resultat, sinó en el global de la temporada. El president Sandro Rosell i Andoni Zubizarreta haurien de fer el mateix a l'hora de decidir si segueixen o no alguns dels jugadors més destacats de la plantilla i a la vegada més qüestionats pel seu irregular rendiment.

I aquesta és una de les virtuts que té el president del Reial Madrid, Florentino Pérez. A vegades l'encerta i a vegades s'equivoca. Però pren decisions tenint en compte tota la temporada i no només el resultat final. Així ho va fer farà unes temporades quan va destituir Vicente del Bosque després d'haver-li donat l'única Lliga de Campions que ha guanyat el president blanc. I així té decidit fer-ho ara. José Mourinho li ha donat una Lliga contra el totpoderós Barça de Josep Guardiola, però han fallat algunes coses. Com, per exemple, els fitxatges (Altintop i Nuri Sahin han estat un fracàs) i també la representació de la institució, que ha recaigut totalment en Mourinho. La temporada passada li va donar tots els poders amb la marxa de Jorge Valdano i en aquesta ha decidit fer marxa enrere. Òbviament, no tornarà a fitxar l'argentí ni ningú contaminat per l'entorn. Per això ha pensat en un dels dirigents més eficaços del futbol espanyol: Quico Catalán. Un home que, des de la presidència, ha obrat un miracle classificant per a les competicions europees un club tant modest com el Llevant.

És evident que des del punt de vista blaugrana, tot el que envolti el Reial Madrid estarà mal vist perquè és l'enemic històric. Però a vegades, és bo empassar-se l'orgull i prendre nota de Florentino. I prendre la decisió encertada independentment del resultat. O rectificar si alguna decisió era equivocada. Com, per exemple, algun jugador que va renovar la temporada passada però que la que ve no caldria que seguís...

stats