EL DEFENSA ARGENTÍ SEGUEIX AL CLUB
Esports 17/01/2011

Gaby Milito no marxarà en el mercat d'hivern

El defensa argentí s'ho ha repensat i finalment no marxarà a cap club durant el mercat d'hivern. Gaby Milito, que va dir fa dies que volia deixar el Barça a la recerca de minuts, seguirà vestint de blaugrana.

Nuria García
2 min
Milito seguirà defensant la samarreta del Barça i avui parlarà en roda de premsa.

BarcelonaGabriel Milito seguirà al Barça. Després que el seu representant, Eduardo Gamarnick, digués al club blaugrana que el defensa argentí volia marxar en el mercat d'hivern a la recerca de minuts per poder arribar en bon estat de forma a la Copa Amèrica, ahir, tant l'advocat del jugador argentí com el director esportiu del futbol professional del Barça, Andoni Zubizarreta, van confirmar que Milito seguiria vestint la samarreta del Barça. El defensa argentí, que té contracte amb el Barça fins al 30 de juny del 2012, era pretès justament pel Màlaga, l'equip contra el que ahir van jugar els blaugranes al Camp Nou.

Al descans del partit, Andoni Zubizarreta va ser molt clar sobre el tema: "Es queda. Ens ha dit que hi ha reflexionat". El director esportiu no va voler desvelar els detalls de la continuïtat de Milito, va dir que ell no era el "portaveu de ningú" i va avançar que el mateix jugador serà qui expliqui els motius del seu canvi d'opinió -avui al matí oferirà una roda de premsa-, en el qual segurament ha influït la pressió dels seus companys d'equip, que entenen que és una peça bàsica dins del vestidor. Zubizarreta va assegurar que el club està "encantat amb la decisió presa pel jugador", ja que tal com va assegurar "és important per la seva vàlua i el seu caràcter dins del vestidor".

El tècnic del Barça, Pep Guardiola, també va valorar que Gab y Milito hagi decidit no marxar de l'equip. "És una alegria per a l'equip i per a mi sobretot", va dir Guardiola després del partit. El tècnic va assegurar que no cal buscar-hi segones lectures: "La qüestió que ha plantejat en Gaby és que porta tant el futbol a la sang que vol jugar. Ell no vol anar a un altre equip, tenir millors contractes o jugar la Copa Amèrica, sinó que el que vol és jugar". L'entrenador, que si Milito marxava es quedava amb tres centrals (Puyol, Piqué i Abidal), es mostra més que satisfet per la continuïtat del defensa argentí al Barça. "M'alegro que es quedi perquè al llarg de l'any el necessitarem", va confirmar l'entrenador blaugrana.

Pedro, per la seva banda, va dir que el fet que Milito seguís era una notícia "molt bona" i va destacar que "és un grandíssim jugador, amb molta importància dins el vestidor".

3 partits de titular

Gaby Milito ha disputat fins ara sis partits aquesta temporada amb la samarreta blaugrana, però només tres com a titular: dos de Lliga i un de Copa del Rei, competició en què ha aconseguit marcar un gol. Tot i que el tècnic, Pep Guardiola, va afirmar recentment que compta amb Milito, el cert és que l'argentí només ha disputat 279 minuts aquesta temporada (221 de Lliga, 18 de Lliga de Campions i 1 de Copa del Rei). Milito va arribar al Barça la temporada 2007/2008 en què va jugar 42 partits en total: 27 de Lliga, 9 de Lliga de Campions i 6 de Copa del Rei. Tot i això, una greu lesió el va apartar del terreny de joc i no va ser fins una temporada més tard -concretament, va estar quinze mesos de baixa- quan es va poder tornar a posar la samarreta del Barça. Aquell any, Gaby Milito va jugar un total de 13 partits: 11 de Lliga, 1 de Lliga de Campions i 1 de Copa del Rei.

stats