EL FUTUR DEL TÈCNIC
Esports 31/01/2012

Guardiola té decidit renovar

Toni Padilla
4 min
Guardiola té decidit renovar

BARCELONA.Pep Guardiola es va reunir ahir al matí amb la cúpula de la direcció tècnica del Barça: el director esportiu, Andoni Zubizarreta; el secretari tècnic, Albert Valentín, i el secretari tècnic professional, Narcís Julià. Els quatre es van trobar al despatx del tècnic de Santpedor a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí per tractar diferents aspectes amb calma i complicitat.

Josep Guardiola, calculador, sabia des del primer dia que va fer-se càrrec del primer equip del Barça que les coses no serien sempre fàcils. De fet, les coses han anat molt millor del que s'hauria pogut esperar ja des de el primer any, quan el Barça va guanyar el triplet i el tècnic de Santpedor es va guanyar crèdit per a molts mesos. Però conscient de la història i el tarannà del club, Guardiola sabia que arribaria el moment en què la pilota no entraria i en què el Reial Madrid estaria per sobre, i està ben preparat per a aquests problemes. Des de la seva arribada, el tècnic s'ha preocupat especialment de crear una plantilla solidària, unida, capaç de superar junta els moments complicats com la derrota en la final de Copa davant del Madrid a Mestalla o els problemes mèdics d'Éric Abidal. A l'entorn, la premsa i els aficionats només els ha demanat suport, conscient que no sempre en tindrà. El Barça és un club exigent que vol guanyar sempre.

Guardiola està tranquil i allò que més el preocupa ara mateix són les lesions de jugadors com Pedro, que segurament no podrà jugar els dos pròxims partits del Barça, davant del València demà a la Copa i davant la Reial Societat dissabte a la Lliga. La reunió d'ahir a la Ciutat Esportiva, de fet, va en aquesta direcció, ja que va voler parlar sobre els jugadors del filial que hauran de tenir protagonisme ara. El que sembla descartat és mirar de fer una incorporació al mercat de fitxatges que es tanca precisament aquesta nit, tot i que el tema s'ha tractat. La reunió no va tractar la renovació de Guardiola i el cos tècnic, però l'entrenador de Santpedor està disposat a signar-la, i seria d'una sola temporada com ha fet sempre, un cop l'equip jugui les semifinals de la Copa del Rei davant del València. Ara vol que l'atenció se centri en aquests duels tan importants.

La reacció correcta

Guardiola es mou més per l'afecte i les sensacions que percep portes endins que no pas per aquelles que pugui notar a fora. Tot i que és conscient que la notícia de la seva renovació podria ser un cop anímic per a l'afició després de veure com el Madrid s'escapa set punts en la classificació, Guardiola vol centrar els seus esforços en els jugadors, als quals ha vist amb l'orgull ferit però decidits a donar-ho per tot per guanyar la Lliga. Una reacció que ha agradat a Guardiola, que ha posat fil a l'agulla i ha programat per començar una doble sessió preparatòria per avui, un fet que normalment no es produeix. A més, ha imposat que es restringeixin actes promocionals com el que tenia Dani Alves ahir a Montmeló per centrar tota l'atenció en uns partits que no seran senzills.

Una qüestió de 'feeling'

El València, instal·lat amb certa comoditat en la tercera posició, prioritzarà les semifinals de Copa i l'estadi de Mestalla estarà ple de gom a gom demà - ja s'han venut més de 40.000 entrades-. El club valencià fins i tot va fer un vídeo per escalfar l'ambient i les nombroses baixes del Barça tanquen el guió d'un partit complicat. Guardiola entén que ara no és el moment per parlar del seu futur. Ara cal treballar molt el seu present, en part perquè no pateix gaire pel futur perquè veu tots els jugadors molt motivats i amb ganes de poder tancar la temporada amb més títols al sarró. Com ja va fer públic en el seu moment quan va comunicar que es vendria Samuel Eto'o, Guardiola es mou molt pel que s'ensuma, pel feeling . I el seu feeling ara mateix és que l'equip està centrat, unit i li dóna suport. Per la qual cosa manté les paraules de l'última setmana, quan va dir que la gent que l'envolta li dóna força per continuar.

Però un cop passi aquesta eliminatòria de semifinals davant del València, Josep Guardiola sembla disposat a parlar de la seva renovació amb una directiva que dóna per fet que Guardiola seguirà. De fet, Sandro Rosell i els directius viuen tranquils en aquest aspecte, malgrat que Guardiola segueix hermètic i no vol parlar gaire d'una aspecte que preocupa molts barcelonistes, però no pas un tècnic disposat a donar una nova alegria a la seva afició. I la primera alegria serà arribar a la final de la Copa del Rei.

No esperarà a l'estiu

La directiva sempre ha defensat que la durada del contracte dependrà de la voluntat de Guardiola, i que serà el tècnic qui decidirà el dia i l'hora en què es firma el contracte, per la qual cosa segueixen fent la seva en espera d'una decisió que no tardarà gaire a arribar, ja que Guardiola prefereix no esperar a finals de temporada per fer pública la seva decisió. Guardiola, una persona que pensa molt i és emotiva, alguns cops ha arribat a pensar que potser no valia la pena seguir, especialment després de certes decepcions basades totes en qüestions personals relacionades amb jugadors com Milito o Ibrahimovic. Però justament ara que l'equip es veu més lluny que mai del Madrid, Guardiola ha vist un equip unit que li demostra que val la pena continuar, perquè existeix el potencial per guanyar la Lliga o aixecar el cap ràpidament si finalment qui somriu en aquesta competició és Mourinho. El mes de febrer, doncs, pot ser el de la fumata blanca.

stats