EL NEGUIT DEL BARCELONISME
Esports 19/01/2011

Guardiola bufa les espelmes demanant paciència a l'entorn

Guardiola torna a sentir-se pressionat. L'any passat va haver de fer una roda de premsa psicodèlica, en què va donar la seva paraula que renovaria, sense firmar res. Aquest cop espera no haver-ho de fer.

Albert Solé
2 min
Pep Guardiola estava força content durant la roda de premsa d'ahir a la Ciutat Esportiva Joan Gamper a Sant Joan Despí.

Barcelona.Temps i paciència. Temps per a ell per decidir amb calma, i paciència per als que l'envolten, el famós entorn. Aquests són els dos desitjos que Pep Guardiola va verbalitzar el dia que va bufar les 40 espelmes del seu aniversari. Com si fos un déjà-vu de just ara fa un any, el tècnic de Santpedor està començant a notar la pressió sobre la seva renovació. Des de fa unes setmanes no hi ha roda de premsa que no li preguntin, i ell, com sempre, ha respost educat que d'això no en volia parlar però que ningú es preocupés.

El nombre de preguntes ha anat creixent de manera exponencial, i ahir, just el dia del seu aniversari, l'allau ha sigut tan gran que ha hagut d'esplaiar-se una mica més, tot i que sense sortir del guió: "Deixeu-me treballar amb normalitat. El club sap que no el deixaré tirat. El president ja sap que d'aquí un temps ens asseurem i parlarem amb tranquil·litat. No li faré un lleig al club, però necessito el meu temps per veure les coses". I el club, seguint la línia del seu altre cap de comunicació, ha insistit en el mateix: "Hem de deixar treballar amb tranquil·litat el nostre tècnic. L'acord per la seva renovació és factible que es faci com l'any passat, quan vam signar al juliol, i no crec que es firmi d'aquí poc. Ja arribarà el moment en què comencem a parlar", deia ahir el portaveu Toni Freixa.

Els casos Milito i Pilota d'Or

Si Guardiola vol temps per pensar és perquè necessita veure com respon el club i els jugadors les properes setmanes. El primer test particular del tècnic era saber com respondria la plantilla als elogis post-Pilota d'Or, i el 5-0 al Betis i el 4-1 al Màlaga l'han deixat molt tranquil. I la segona prova era com gestionar el cas Milito, i la seva petició de més minuts. El central s'ha acabat quedant, en gran part perquè Guardiola l'ha convençut, com va dir ell mateix. Segur que superats aquests dos obstacles el tècnic està més a prop avui de dir que sí a la renovació que no pas tot just començar l'any, però, ahir deia: "Hi ha molts intangibles que he de valorar".

Busquets sí que renovarà abans

Si la renovació de Guardiola trigarà, la de Sergio Busquets, un dels seus jugadors preferits, arribarà abans. El representant del jugador vallesà, Josep Maria Orobitg, és va reunir ahir amb Andoni Zubizarreta, Josep Maria Bartomeu i Raúl Sanhellí i es va arribar a un principi d'acord perquè el contracte del jugador s'allargui fins a l'estiu del 2016, ja que actualment acaba el 2013. A més, la fitxa del jugador es millorarà perquè deixi de cobrar menys, per exemple, que Mascherano, a qui Busquets sol deixar a la banqueta.

stats