MÉS ELOGIS A KEITA
Esports 27/02/2011

Guardiola: "El gol de Messi ens ha donat tranquil·litat"

El tècnic del Barça va reconèixer que el gol de Messi va ser el punt d'inflexió de l'enfrontament i que abans a l'equip li havia costat entrar en el partit. Això sí, no en va voler responsabilitzar els jugadors.

Martí Molina
2 min
Pep Guardiola dóna ordres a l'equip durant el partit contra el Mallorca a l'Iberostar Estadi.

Barcelona.Visiblement alleujat, Pep Guardiola sortia a la sala de premsa satisfet després de veure com el seu equip aconseguia derrotar el Mallorca tot i les nombroses baixes a l'equip titular (els lesionats Valdés, Xavi i Puyol; i el sancionat Alves). "No m'importa que hi hagi jugadors que no hi siguin, perquè tinc confiança amb els altres", assegurava l'entrenador del Barça.

Malgrat que el resultat va acabar sent contundent, el tècnic va reconèixer els problemes de l'equip als primers minuts de joc. "Ens ha costat entrar al partit, hi havia poc ritme; no atacàvem bé i deixàvem Nsue i Castro molt despenjats. El gol de Messi ens ha donat tranquil·litat i a la segona part hem estat millor", comentava Guardiola.

Sobre la possible explicació dels primers minuts que ha fet l'equip, més irregulars del que és habitual, el tècnic s'ha excusat en el fet de no haver tingut partit entre setmana. "Aquesta setmana llarga va bé per descansar, però també té handicaps, com que després et costa entrar en el joc", deia. De totes maneres, també es felicitava per l'actitud dels seus jugadors en el partit: "No ens han fet gaires ocasions de gol, només una de clara". Van poder golejar "en un camp on el Mallorca tan sols havia encaixat 8 gols".

Pel que fa als noms propis, Guardiola va destacar el treball de Keita, que va ser el substitut de Xavi en la zona de construcció blaugrana. "Estic content pel partit que ha fet i per com ha aguantat l'equip al mig del camp". De la mateixa manera que també va destacar el joc dels futbolistes que disposen de menys minuts durant la temporada: "Ells han d'entendre que la confiança hi és, que han d'entrenar fort i estar preparats" per jugar.

Per últim, el tècnic va aclarir que Messi havia tingut molèsties durant la setmana, però que el jugador es va trobar bé durant el partit i que havia substituït Adriano perquè havia rebut un cop al genoll.

stats