ENTREVISTA
Esports 20/11/2011

Joan Collet: "Serem una referència esportiva"

Gener "No farem cap venda important, potser sortirà algun jugador no titular" Planter "És el nostre principal actiu" Estadi "Costa molt trobar un bon acord de patrocini" Futur "Hem d'atreure les generacions joves amb bons resultats"

N. Arroyo / A. Solé
4 min
Joan Collet, satisfet amb la gestió econòmica del club i orgullós de tenir "un dels millors estadis d'Europa".

Joan Collet és un dels homes forts de l'Espanyol i qui millor coneix la realitat econòmica del club. Mà dreta de l'expresident Dani Sánchez Llibre i de l'actual mandatari, Ramon Condal, fa balanç del present i el futur de l'entitat blanc-i-blava.

Quina és la situació econòmica del club en aquests moments?

Estem en un punt en què hem de ser rigorosos amb el dia a dia i optimistes amb el dia de demà. L'Espanyol té un deute elevat, però el tenim a llarg termini, i és un deute generat per la construcció de l'estadi. Sabíem quin era el risc, però estem tranquils i convençuts que l'any que ve l'Espanyol presentarà beneficis.

La venda d'Osvaldo ha solucionat el tema de tresoreria?

L'operació d'Osvaldo, econòmicament, va estar molt bé. No és agradable, no és popular, però s'ha de fer. En aquests moments, cap club fora del Barça o el Madrid pot dir que no si li arriba una bona oferta per un jugador seu.

De cara al mercat d'hivern, el club es planteja alguna incorporació? Hi ha diners per fer-la?

A dia d'avui ningú m'ha dit que haguem de negociar per ningú. En tot cas, potser hi haurà alguna sortida d'algun jugador no titular, però aquest gener no tindrem cap venda important, com l'any passat amb Víctor Ruiz.

Seria el cas de Kameni.

Aquesta decisió l'han de prendre els tècnics. Qui et diu que Kameni la setmana que ve no és titular!

Però l'estalvi de la seva fitxa pot condicionar que se l'acabi venent?

No s'ha de valorar si la fitxa és alta o baixa. Qualsevol jugador que no juga té una fitxa cara. De moment no tenim cap oferta oficial per ell, com tampoc la vam tenir a l'estiu.

El Roma no es va interessar per ell?

Van haver-hi negociacions, però res concret. El tema es va trencar per negociacions paral·leles del representant i el jugador. Sí que hi havia interès, però mai es va parlar clar.

Parlant de negociacions, com estan els casos de Javi Márquez i Álvaro?

Javi Márquez ens ha fet una oferta i tant el club com els tècnics creiem que aquest no és el llistó que ell ha de tenir. Però l'Espanyol ha fet un esforç per millorar-li la fitxa i oferir-li dos anys més de contracte. I amb Álvaro queden uns detalls que s'han de parlar amb el seu representant.

L'estabilitat esportiva, amb Planes i Pochettino, ajuda ara que econòmicament tot és més delicat?

Són el nostre principal actiu. Coneixen la casa, la nostra realitat, i tenen una filosofia de planter que ara va molt bé. A més, s'estan fent obres per permetre que el primer equip pugui treballar amb més privacitat a la Ciutat Esportiva de Sant Adrià.

Hi haurà un patrocinador que doni nom a l'estadi a curt termini?

Hi ha alguna cosa oberta, però cap negociació calenta. Són acords complexos, de llarga durada, d'entre 7 i 10 anys com a mínim, i costa trobar un bon acord. Tenim un valor de club que va en augment, i hem de ser pacients.

Ampliar l'estadi, de moment, no?

Hauríem de tenir un creixement de massa social molt gran, i estem bé amb els 25.000 que vénen cada diumenge. Parlar de voler tenir més de 40.000 localitats seria vendre fum!

Canviem de qüestió. Hi haurà pacte en els nous acords televisius?

La proposta de l'Espanyol busca un repartiment just, com a la lliga anglesa o italiana, sense fer cap invent ni anar més lluny del que fan altres.

Si s'arribés a la proposta de la lliga de 16 clubs que diu Rosell, com creus que afectaria l'Espanyol?

S'ha de veure com està plantejada aquesta lliga, quants descensos hi ha, quants equips van a Europa. El que tinc molt clar és que l'Espanyol no és dels clubs que quan comença la temporada pensen a no baixar.

Sembla que la batalla de les audiències amb els grans està perduda.

És molt relatiu. És evident que Barça i Madrid s'han guanyat històricament tenir més ingressos que la resta, però si tenen audiència és perquè nosaltres obrim el camp i posem a jugar els nostres jugadors. El cas és que hi ha 160 milions d'euros que es podrien repartir entre tots els clubs i ara se'ls queden ells, i d'aquí les diferències de punts i les golejades. És això el que ha de canviar.

Ramon Condal es troba a gust i diu que allargarà la seva presidència.

Hi havia la sensació que tot seria molt transitori, i trobo perfecte que el president de l'Espanyol vulgui completar el seu mandat i donar estabilitat. És molt bo per al club...

Com la reunió amb l'APMAE.

Sí. L'APMAE no és oposició i, de fet, dóna vida a l'Espanyol, com la resta de reunions que s'estan fent amb els veterans, les penyes o la Curva.

Vas sonar com a possible president. Et faria il·lusió, hi penses?

Tindria sentit preguntar-s'ho si no fóssim una societat anònima. Aquí manen les accions, no puc comprar un paquet gran, i no m'ho plantejo. Estic molt bé on estic i valoro la confiança que sempre se m'ha tingut.

El club vol que part de l'afició canti "Puta Barça" a l'estadi?

Ni hi estic a favor ni en contra. El que no m'agrada és que creï debat.

Com el de les escoles...

El club va reaccionar a les denúncies dels socis. A Catalunya els periquitos sentim impotència. Els principals altaveus i tòtems del periodisme fan tertúlia de qualsevol cosa i aquest tema l'han evitat. I el pitjor és que TV3 enfoca la qüestió per desacreditar-nos i deixar-nos malament. Això és una vergonya.

Quina és la missió de l'Espanyol per fer més afició a Catalunya?

Hi ha molt de mercat, no tots els catalans són del Barça. Hem d'atreure les futures generacions amb resultats, perquè la gent vol títols, vol guanyar. El nostre projecte ha tenir continuïtat, hem d'intentar ser com el Dépor dels anys 90 o el Sevilla d'aquesta dècada, i estic segur que l'Espanyol serà una referència esportiva aviat.

stats