LA VUELTA
Esports 28/08/2011

Joaquim Rodríguez guanya la seva segona etapa i ja és líder

Un atac del ciclista català del Katiuixa en l'últim quilòmetre li va permetre aconseguir la seva segona victòria d'etapa en la Vuelta i apoderar-se del mallot vermell de líder a San Lorenzo del Escorial.

Albert Rabadan
2 min
Peu de foto de 2 línies. Crhonical Text G1 Semi.

Barcelona.Els finals explosius són territori de Joaquim Rodríguez. I com més durs, millor. I el Purito no va fallar a les rampes de San Lorenzo del Escorial, on va tornar a superar tots els rivals i, aquesta vegada ja va poder agafar el lideratge de la Vuelta gràcies a l'avantatge de 20 segons de bonificació per haver-se proclamat vencedor d'etapa.

L'aproximació a la pujada final -més llarga que la de Valdepeñas de Jaén, on el ciclista català també va guanyar- va ser força combativa, amb corredors que intentaven evitar un final en grup en què no tin drien possibilitats. Qui va arribar més lluny va ser el cantàbric Ángel Madrazo (Movistar), que va respondre a un atac d'un ciclista explosiu com Rein Taaramäe (Cofidis), però l'equip Katiuixa no volia deixa passar una altra oportunitat per al seu líder i va avortar l'intent.

Altres favorits com Jurgen van den Broeck (Omega Pharma-Lotto) i, sobretot, Michele Scarponi (Lampre-ISD) van encapçalar el gran grup durant les primeres rampes, fins que un moviment de l'italià dins de l'últim quilòmetre va provocar l'atac definitiu de Joaquim Rodríguez, que es va mostrar absolutament imbatible i va treure gairebé 10 segons a tothom. Sylvain Chavanel (Quick Step) ja va començar l'ascens final en posicions molt endarrerides, i això va afavorir que el ciclista català pogués aconseguir el mallot vermell al final de l'etapa.

"Coneixia el final perquè el vaig venir a veure i em feia molta il·lusió guanyar aquí", va explicar el Purito després de creuar la línia de meta.

En l'etapa d'avui, que acaba en altura, a La Covatilla, Joaquim Rodríguez tindrà la primera oportunitat de defensar aquest lideratge. Tanmateix, demà tindrà una prova de foc en la contrarellotge de 47 quilòmetres al voltant de Salamanca. Les etapes contra el cronòmetre no són l'especialitat del Purito, i ell mateix va reconèixer que a Salamanca Podria perdre el mallot vermell "amb tota probabilitat". Però si evita perdre un bon grapat de minuts tindràun escenari molt favorable per sentenciar la cursa en les etapes muntanyoses del nord de la Península, la setmana vinent.

stats