Publicitat
Publicitat

FUTBOL

L’Atlètic expulsa el Frente Atlético

La policia segueix buscant els autors materials de la mort del seguidor del Dépor

L’Atlètic de Madrid ha decidit expulsar el Frente Atlético del Vicente Calderón, segons va anunciar el seu conseller delegat, Miguel Angel Gil Marín. “Entre els identificats hi ha 15 persones que diuen que són seguidors de l’Atlètic, dels quals 7 eren socis abonats, un era soci no abonat i 7 no són socis. Tots els socis han estat expulsats de manera immediata, són baixa permanent com a socis i sense possibilitat de tornar-ho a ser en el futur”, va comunicar el club després de la mort d’un aficionat del Deportivo durant una baralla amb membres del Frente Atlético. El club madrileny també “donarà de baixa com a penya oficial el Frente Atlético” i, en conseqüència, “cessarà qualsevol relació amb aquest grup”. El comunicat afegia: “El club posarà tots els mitjans al seu abast per impedir l’exhibició a l’interior del Vicente Calderón de pancartes o altres elements distintius d’aquest grup”. Des de la temporada 1982/83, els símbols del Frente Atlético s’han mostrat a l’estadi. “La mesura arriba tard. La directiva sempre els ha posat les coses fàcils, al Frente. A l’estadi hi han entrat membres del grup que ho tenien prohibit. Dubtem que serveixi de gaire. No entraran els detinguts aquest cop, els altres sí”, diu amb poc optimisme un periodista veterà que fa anys que segueix el club. “Ja m’han amenaçat algun cop. Amb navalles. Prefereixo callar o amagar el nom”, afegeix. El Deportivo també tancarà, de manera simbòlica, la grada dels Riazor Blues, els ultres del seu club, en els dos pròxims partits.

Les reaccions a la mort de Francisco Javier Romero Taboada, conegut com a Jimmy, conviuen aquests dies amb les investigacions per descobrir els autors materials de l’assassinat i per determinar què va fallar en el dispositiu de seguretat. La Policia Nacional continua amb l’anàlisi de les imatges de la baralla de diumenge per identificar els radicals que van apallissar el Jimmy i el van tirar al riu Manzanares. Després de passar 30 minuts al riu, l’home va morir per culpa dels cops rebuts per objectes contundents, com una barra de ferro. La policia creu que entre els 21 detinguts que van passar a disposició judicial no hi ha els responsables directes dels cops que van causar la mort a Francisco Javier Romero.

Crítiques a la policia

El ministeri de l’Interior va demanar respecte per a la policia després de les crítiques rebudes per no haver evitat la baralla, però la primera versió dels fets donada per les forces de seguretat no s’ha pogut provar, ja que el Deportivo sí que va alertar del desplaçament dels radicals gallecs, no s’ha determinat que fos una baralla pactada i tampoc s’ha pogut explicar per què no es va donar importància a la presència de 200 radicals del Frente a dos quarts de vuit a la zona dels incidents.

Aquest dijous hi haurà una reunió entre la Lliga de Futbol Professional (LFP) i la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per proposar mesures contra la violència als estadis, com ara tancar parcialment graderies on es profereixin càntics ofensius o llançaments d’objectes i prohibir símbols de grups amb antecedents. L’Atlètic ja s’ha anticipat i va arribar a obrir a la premsa una petita habitació a l’estadi reservada durant aquests anys per al Frente Atlético, on guardaven banderes i tambors. Les parets estaven plenes d’esvàstiques.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT