LLIGA
Esports 15/01/2012

L' Espanyol surt viu del primer temps i treu un punt de Sevilla

L'Espanyol surt viu del primer temps i treu un punt de Sevilla

Sevilla i Espanyol es van repartir un punt al Pizjuán en un enfrontament en què els andalusos van tenir múltiples ocasions per marcar en el primer temps i els catalans van saber controlar la pilota a la represa tot i que sense profunditat (0-0). Un empat d'or per als de Pochettino en un camp difícil i contra un rival directe en la lluita per entrar a Europa aquesta temporada.

I és que els blanc-i-blaus van sortir vius de miracle del primer temps. Malgrat sortir al camp amb la idea de tenir el control de la pilota i construir jugades d'atac, només Thievy va disposar d'una acció per marcar, però el seu xut el va desviar Varas amb els peus. Va ser una petita illa en una marea de joc andalús. El Sevilla va aconseguir el control de la pilota als 15 minuts i la va monopolitzar fins arribar al descans.

L'Espanyol va patir molt en defensa. Tot i que els jugadors eren solidaris entre ells, el Sevilla aconseguia desbordar, crear espais i rematar a porteria. Dídac tenia molts problemes per defensar la banda esquerra -des d'on els andalusos basaven el seu atac-, Galán no estava gens fi en el refús i els centrals tenien problemes per evitar que Negredo rebés la pilota a l'àrea i provés el xut. El davanter centre local, juntament amb Martín Cáceres, va tenir les millors oportunitats.

Domini blanc-i-blau a la represa

En canvi, a la represa tot va ser diferent. L'Espanyol, aculat durant la primera part, va estirar les línies i va decidir ser més valent amb la pilota: tenir el màxim de possessió, jugar-la al camp contrari i, sobretot, no perdre-la. Un bon plantejament que només va tenir una pega: no van inquietar la porteria visitant més enllà d'un xut de volea de Galán al temps de descompte.

El Sevilla tampoc no va tenir ocasions, excepte un xut llunyà de Reyes que va sortir desviat. I així va ser com el Pizjuán va començar a posar-se nerviós i a recriminar més agressivitat als seus futbolistes, i va acabar desesperant-se per la falta d'encert i arribada dels seus jugadors.