BÀSQUET - EUROLLIGA
Esports 06/07/2012

L'Eurolliga vol ampliar la pista a partir de la temporada 2013-14

àlex Gozalbo
2 min
Jordi Bertomeu, el director executiu de l'Eurolliga, va explicar ahir els canvis de la competició a Barcelona.

BARCELONAUn grup d'experts format per jugadors, entrenadors, àrbitres, especialistes en màrqueting i operadors televisius són des de dilluns a Barcelona per reinterpretar el bàsquet. L'Eurolliga exposarà a la FIBA les conclusions a què han arribat perquè modifiqui algunes regles de joc. "Confio que la temporada 2013-14 puguem implantar aquestes novetats. Intentarem fer-ho bé, però si hem d'esperar molt, haurem de tirar endavant", avisa Jordi Bertomeu, el director executiu de la màxima competició europea, que aquest migdia celebra el sorteig de la fase de grups.

"El bàsquet professional no pot esperar. La NBA i la NCAA, la lliga universitària, no esperen i fan els seus canvis", adverteix Bertomeu, que té clar quin és l'objectiu: "La idea és que el joc ha de ser més espectacular, més ràpid, més obert, més just i més clar per a l'espectador", resumeix.

Alguns dels canvis, els que tenen a veure amb la interpretació de les regles, es posaran en marxa aquesta temporada, però els importants, els que necessiten una modificació de les normes de joc, no s'aplicaran abans de la campanya 2013-14. La proposta dels experts inclou eixamplar el camp, modificar el criteri de les faltes tècniques i de les passes, fer la possessió més curta després d'un rebot ofensiu (14 segons), agilitzar tots els processos en què el joc està aturat i acabar amb l'alternança de la possessió, tornant al salt entre dos.

Els partits de l'Eurolliga 2012-13 es jugaran en dijous i divendres. "Això ha generat alguna controvèrsia, però és una franja de la setmana en què no hi havia grans esdeveniments esportius i provarem com funciona. El primer any hi haurà algun problema, però confio en la proposta -assegura Bertomeu-. Els clubs no podran decidir el dia dels partits i la prioritat la marcaran els operadors televisius", explica.

L'Eurolliga també estudia la fusió entre l'Eurocop i l'EuroChallenge. "No volem tenir més de dues competicions europees, però no podrem parlar-ho amb FIBA Europa fins al febrer, ja que ells tenen problemes interns", reconeix Jordi Bertomeu.

Reunió amb el Barça

El Barça Regal es va reunir ahir amb l'Eurolliga per analitzar la moratòria que el club va aconseguir per continuar jugant del Palau Blaugrana. "Estem treballant conjuntament amb el Barça i la col·laboració és bona. Anem de bracet, però les circumstàncies econòmiques són les que són", diu Jordi Bertomeu.

stats