EUROLLIGA - SEMIFINALS DE LA 'FINAL FOUR'
Esports 12/05/2012

L'Olympiacos retrata el pitjor Barça Regal

El badaloní Víctor Sada intenta robar la pilota a Printezis, jugador  de l'Olympiacos que va anotar 14 punts.

Una de les pitjors versions del Barça Regal que hem vist aquesta temporada va perdre ahir contra l'Olympiacos en les semifinals de la final four d'Istanbul i es va quedar sense opcions de jugar la final de l'Eurolliga. Vassilis Spanoulis va robar a l'equip blaugrana el ritme del partit i va obligar-lo a jugar sempre amb el peu canviat. El conjunt de Xavi Pascual va quedar eliminat d'una competició en què tan sols ha perdut dos partits.

Les xifres de Spanoulis (21 punts) i Navarro (18) van ser molt semblants, però la seva incidència en el partit, no. El jugador grec va agafar la pilota i mai la va deixar anar per res que no fos anotar, assistir o desesperar una defensa blaugrana que sempre va fer tard.

Com si fos un bicicle, una d'aquelles bicicletes amb una roda gegant i l'altra minúscula, aquest Barça Regal necessita d'una certa velocitat per moure's. Quan no l'aconsegueix, cau. Això és el que la teranyina defensiva de Dusan Ivkovic va provocar durant tota la semifinal, en què l'equip blaugrana va córrer poc i a destemps.

Obligat a jugar atacs de cinc contra cinc, sense poder condicionar el ritme del partit des de la defensa, un tou Barça Regal va suar per poder anotar. Durant molts dels atacs, l'equip blaugrana es va partir per la meitat; amb dos jugadors realitzant un bloqueig directe i els altres tres estàtics, mirant-se l'escena.

Quan troba una bona posició de tir, l'equip blaugrana acostuma a realitzar una passada més per trobar-ne una de millor, però ahir va confondre aquest principi i va renunciar a bons llançaments condemnant-se a intentar-ne de pitjors.

Una de les pors de Xavi Pascual era la de no arribar tard al partit i el Barça Regal va portar aquest defecte a l'extrem, començant de manera deficient els quatre períodes. Com si es tractés d'un malson, l'equip blaugrana va repetir sempre un fluix inici de quart, esgotant-se després per refer-se. Incapaç d'assemblar-se al conjunt que havia arribat a Istanbul encadenant 13 victòries consecutives a l'Eurolliga, els jugadors blaugranes no van ser capaços de remuntar un partit que perdien de set punts de diferència a 150 segons del final. En aquests dos minuts i mig tan sols van poder anotar des de la línia de tirs lliures.

Tot i això, el Barça Regal va disposar d'un llançament per posar-se per davant a l'últim minut, però Marcelinho Huertas va errar un triple amb 66-64 al marcador, enterrant qualsevol opció de capgirar el marcador. L'Olympiacos va sentenciar el partit amb una cistella de Dorsey i demà jugarà la final contra un CSKA de Moscou que va superar el Panathinaikòs (66-64).