ACTUALITAT BLAUGRANA
Esports 09/09/2011

L'honestedat d'Abidal

Éric Abidal no vol aprofitar-se del que li ha passat per aconseguir un contracte blindat, i no vol enganyar el Barça, perquè encara no se sent al 100%. Per això vol meditar tranquil·lament l'oferta de renovació.

Albert Solé
2 min
UN JUGADOR ESPECIAL Abans que se li detectés  el tumor Abidal ja era un jugador estimat al vestidor, però després de l'operació  és especial.

Barcelona.Fa uns dies molts culers es van espantar en sentir que l'entorn d'Éric Abidal donava per congelades les negociacions amb el Barça per renovar perquè no estaven d'acord amb l'oferta. Ahir, però, el protagonista va aclarir amb les seves paraules per què encara no ha signat el seu nou contracte, amb una honestedat elogiable. "Tinc l'oferta del club. Ho he parlat amb Zubizarreta i li he dit que no vull enganyar a ningú. He passat moments difícils amb la malaltia i després de l'operació, i vull pensar-m'ho bé. El més important és la salut". I va afegir: "Segur que trobarem un bon acord. Jo sempre he dit que vull seguir al Barça, que el meu somni és acabar la meva carrera aquí, a Barcelona".

Ni polèmiques, ni "jo en vull quatre i només me'n dónes tres". Abidal vol retirar-se de blaugrana però no vol aprofitar-se de la situació per aconseguir un contracte blindat en el tram final de la seva carrera, amb el risc que no pugui oferir el rendiment òptim per culpa del tumor al fetge que el va obligar a passar pel quiròfan al final de la temporada passada. "Cada mes em faig proves. Ahir [per dimecres] me'n vaig fer una a París. Prenc pastilles cada dia però no sé com reaccionarà el meu cos. Per respecte al club, vull pensar-m'ho bé", deia ahir amb el cor a la mà el defensa francès, que tot i assegurar que no està al seu millor nivell, ha sigut titular -els 90 minuts- en els quatre partits oficials disputats fins ara. I per arrodonir-ho, si Abidal juga demà a Anoeta, jugarà el partit 100 a la Lliga amb el Barça. Pocs estrangers han arribat a aquesta xifra.

Puyol rebrà l'alta avui

Tot i que el club encara no ho ha fet oficial, Carles Puyol va fer ahir l'entrenament sencer amb el grup -ja fa algunes sessions que treballa al 100%- i és més que probable que avui rebi l'alta mèdica i entri en la convocatòria per al partit a Anoeta de demà (18 h). El capità del Barça es va lesionar al mes de gener al genoll, però va tornar per jugar tres dels quatre clàssics seguits i els últims tres minuts de la final de la Champions -si no haguessin sigut aquests partits no hauria tornat, segurament-, i després es va operar. Guardiola ja va avisar abans de l'aturada de seleccions que contra el Vila-real hauria pogut jugar però que van preferir no forçar. Amb Puyol, també podrien rebre l'alta Adriano, Maxwell i Afellay, que ahir també es van entrenar amb normalitat. L'únic jugador que encara no rebrà l'alta demà, i probablement tampoc per al partit contra el Milan, és Gerard Piqué. Estava previst que tornés demà o dimarts, però encara no s'ha recuperat del tot.

stats