Esports 04/06/2012

L'incident entre Márquez i Pol Espargaró queda sense sanció

Nuria García
2 min
L'incident entre Márquez i Pol Espargaró queda sense sanció

MONTMELÓMarc Márquez va passar ahir, en poques hores, de la tercera posició a la 23a a un altre cop la tercera. El pilot de Cervera, que va pujar al graó més baix del podi a Montmeló, va ser sancionat amb un minut per la direcció de cursa -que va actuar d'ofici- per l'incident amb Pol Espargaró, i el va endarrerir fins al 23è lloc. L'equip del pilot de Cervera no va estar d'acord amb la decisió i va presentar un recurs a la Federació Internacional de Motociclisme (FIM). Els comissaris del màxim organisme del motociclisme, ben entrada la tarda, va decidir anul·lar el càstig que hores abans li havien imposat al campió del món dels 125 cc del 2010.

Així, Marc Márquez recuperava la tercera posició que havia perdut amb la sanció prèvia i els 16 valuosos punts que havia sumat i que li serveixen per quedar-se a només dos del líder de la categoria, Thomas Luthi. Tot i això, ara s'obre un període de cinc dies en què l'equip de Pol Espargaró pot apel·lar la decisió dels comissaris de la FIM, si bé ahir un portaveu de l'equip assegurava a Catalunya Ràdio que no presentarien cap recurs.

L'incident amb Espargaró

Faltaven tres voltes per al final. Iannone era líder, seguit de Márquez, Luthi i Espargaró, quan, a la pujada de l'Estadi, Luthi va avançar Márquez. A aquest li va fer una cosa estranya la moto i va estar a punt de caure. Quan el de Cervera es va incorporar, no va veure Pol Espargaró, que venia pel darrere. El de Granollers va veure la porta oberta que havia deixat Márquez i no s'ho va pensar dues vegades. Convençut, va voler aprofitar l'oportunitat de pujar al podi. Márquez no el va veure venir i va intentar recuperar la traçada bona. Tots dos van xocar al mig del revolt: Márquez va tornar a estar a punt de caure i Pol va anar a terra. "Vull demanar perdó al Pol, no l'he vist, espero que estigui bé", afirmava Márquez, mentre Espargaró es desfeia en llàgrimes al box abans de ser traslladat a la Dexeus per descartar lesions al cap i al turmell.

stats