A L'ANADA, AL CALDERÓN, EL RESULTAT VA SER D'1-0
Esports 06/01/2011

L'objectiu: buscar un gol ràpid sense tornar-se boig

BarcelonaNoranta minuts ja estan jugats i es van perdre. Ara toca jugar-ne noranta més i aixecar l'1-0 de l'anada. No ha de ser una gran gesta, ni una remuntada èpica. Senzillament ha de ser una victòria clara a casa. Un 2-0, un 3-1. Res inabastable per a l'Espanyol, que de local ofereix la seva versió més eficaç, més contundent. L'assignatura pendent dels de Pochettino, però, serà l'efectivitat de cara a porteria, materialitzar les ocasions de gol.

I és que els periquitos necessiten fer un gol per passar l'eliminatòria, i aquesta responsabilitat no la podrà assumir Osvaldo, que segueix lesionat. Sense ell, les opcions a la punta d'atac són el jove Álvaro o Sergio García, que somia ser l'heroi i reconciliar-se amb l'afició. Callejón, Luis García i Verdú no semblen tenir millor recanvi a la mitjapunta, tot i que Dátolo, per donar profunditat a la banda, podria tenir minuts.

Des de Madrid celebren el resultat del Calderón i confien tenir, a les botes del Kun, una acció que sentenciï el matx. És el risc de l'1-0, que has de sortir a buscar la porteria rival sense oblidar la defensa, sense perdre l'ordre, perquè un gol de l'Atlètic aquest vespre posaria molt costa amunt la classificació. Pochettino n'és conscient i per això reclama que els seus homes "llegeixin bé el partit" i no vulguin resoldre en cinc minuts un partit que en durarà noranta.

L'afició també ho haurà d'entendre i ajudar l'equip a ser atrevit, empènyer-lo a derrotar els matalassers, controlant sempre, de reüll, el cronòmetre. Cornellà-El Prat té a les seves mans un dels partits de pell de gallina, d'emocions que van i vénen al ritme frenètic d'una pilota de futbol. I és avui, i és ara, quan l'afició periquita ha de demostrar la força que té. La Copa pot ser el camí cap a Europa.