PRIMERA DIVISIÓ
Esports 29/08/2011

El Madrid avisa el Barça amb una golejada a Saragossa

N. García

BarcelonaEl Reial Madrid va tenir un plàcid debut a la Romareda, on el conjunt local, excessivament feble en defensa, no va plantar cara als de Mourinho en cap moment. Els blancs, que van mostrar la seva faceta més ofensiva, van passar-s'ho bé i es van aprofitar de la ineficàcia en defensa del Saragossa per golejar en el seu debut a la Lliga 2011/2012, amb hat trick inclòs de Cristiano Ronaldo. El portuguès va llançar un senyal al blaugrana Leo Messi per recordar-li que aquest any tornarà a estar lluitant amb ell pel Pitxitxi. Els de José Mourinho van marcar sis gols, però encara en podrien haver marcat un bon grapat més si no hagués estat per Roberto. El porter dels aragonesos va convertir-se en el millor jugador dels locals fent aturades de mèrit durant el partit.

Tot just va començar la primera part, ràpidament es va veure que el Saragossa seria un rival fàcil per al Madrid. I és que els blancs es van apoderar de la possessió de la pilota i van remenar-la a plaer al mig del camp, sense cap oposició. El Saragossa de Javier Aguirre, que va saltar al terreny de joc amb una línia defensiva formada per quatre homes més un pivot defensiu molt endarrerit, va veure com al 24' Özil trencava la teranyina defensiva enviant una passada en profunditat cap a Cristiano Ronaldo perquè el portuguès obrís el marcador. El Saragossa no va tenir temps per reaccionar, ja que tan sols cinc minuts més tard Marcelo recollia una centrada des de la dreta per fer el segon, que significava el 2-0 amb què es va arribar al descans.

Golejada blanca

Però el Madrid semblava que no en tenia prou amb els dos gols de la primera part. I en la segona, tot i que feia clarament la sensació que el conjunt local no podria capgirar el marcador, el Madrid va seguir tocant i pressionant. El Saragossa va intentar estirar les línies i treure's la pressió i la por inicials, amb la intenció de plantejar un joc una mica més equilibrat. Però ni tan sols així els d'Aguirre van aconseguir arribar amb claredat a la porteria d'Iker Casillas, que ahir va ser un espectador més i va poder celebrar i gaudir els gols dels seus companys.

De res li van servir els canvis al Saragossa d'Aguirre, que fins i tot va fer debutar a les acaballes el juvenil Joel Valencia. Amb les línies estirades, la defensa aragonesa va fer aigües i això ho va aprofitar Xabi Alonso per fer el tercer amb un xut des de fora de l'àrea (65') que Roberto no va aturar. I com havia passat en la primera part, només uns minuts després va arribar un altre gol dels blancs, aquest cop de Cristiano Ronaldo (71'), que feia el segon del seu compte particular. En els últims compassos del partit, Kaká es va posar el vestit de golejador per fer el cinquè. Encara va haver-hi temps perquè Cristiano Ronaldo fes el sisè i aconseguís, de retruc, el seu primer hat trick de la temporada.