OPINIÓ
Esports 09/09/2013

Massa Vettel per a tan poc Ferrari

i
Josep Lluís Merlos
2 min

Niki Lauda creu que Vettel guanyarà el quart títol mundial a Abu Dhabi. A aquest pas, potser fins i tot ho farà abans. Quan li van preguntar a l'austríac si el de Red Bull podria igualar els set campionats de Schumacher, l'expilot de Ferrari va dir que sumar-ne quatre de consecutius de la manera que ho pot fer encara té més mèrit. El cas és que l'alemany ja té més de dues curses de coll sobre Alonso. Tot un món.

Alain Prost va ser acomiadat de l'Scuderia per haver dit al seu moment que el seu cotxe reaccionava com un camió. I Alonso, dissabte, va fregar la línia vermella de la tolerància dels de Maranello quan a través de la ràdio va qüestionar l'estratègia planificada per l'equip per la qualificació, dient-los scemi (rucs).

Els estudiosos de la filosofia de l'esquadra rossa diuen que criticar aquest equip és criticar tot Itàlia. Per això, ahir el diari La Stampa titulava "Alonso insulta Ferrari en directe". Per això, un cop esbravada la tensió d'una conversa a tres-cents per hora, l'asturià va voler aigualir la seva crítica, i per això, ahir, quan va baixar del cotxe va dir que estava cofoi del segon lloc signat a Monza, tot i que la coïssor per la pallissa que li havia tornat a clavar Vettel -que ja té les mateixes victòries que ell, 32- li bullia per dins.

Després de la cursa d'Hongria, Alonso va encendre un correcames als peus del president de Ferrari dient que, com a regal d'aniversari, volia un cotxe com els de la competència. Montezzemolo li va clavar un estirabot al qual l'espanyol va reaccionar assegurant que tot era un malentès. I ara, amb el dubte de si va dir scemi o geni -tant se val perquè, de fet, l'esperit era el mateix- diu que hi hagut un altre malentès.

Aquesta setmana serà clau per al futur d'Alonso. No ja a la temporada, que està perduda, sinó molt més enllà. No vol sentir ni parlar de Räikkönen com a company, com asseguren a Itàlia que passarà. S'estimaria algú més manyac al costat. Però Montezzemolo vol deixar clar qui mana a Ferrari. Pot haver-hi sorpreses.

stats