LLIGA DE CAMPIONS
Esports 14/02/2011

Denilson: "Mirant el Barça disfruto molt"

Passió Li agrada el futbol. Hi juga, se'l mira a la tele i jugarà contra el Barça. Això ja no li agrada tant

Toni Padilla
4 min
El migcampista brasiler de l'Arsenal Denilson en acció a la Lliga de Campions.

La temporada passada, l'Arsenal va ser eliminat de la Lliga de Campions en els quarts de final. La golejada al Camp Nou per 4-1 va ser dura de pair? Hi ha sentiment de revenja, a l'Arsenal?

Revenja, no. El Barça va jugar molt bé i mereixien va guanyar, tot i que es va demostrant moltes coses que ens permeten estar il·lusionats. Vam marcar primer allà, es va empatar un partit complicat...no serà fàcil, però tenim una confiança total en les nostres possibilitats. Ens tocarà treballar molt per poder guanyar.

El Barça de Guardiola és, doncs, el clar favorit d'aquesta eliminatòria si recordem tot el que va passar ara farà un any?

No, no crec que es pugui parlar de favorits. Estem parlant de dos grans equips que juguen molt bé a futbol, pot passar de tot, com ja s'ha vist a la Lliga de Campions. Ara, sí que és cert que el Barça és el millor equip del món, però durant una temporada sempre es veuen equips molt bons que es deixen punts davant d'equips més petits. Si l'Arsenal pot patir amb un equip de Segona en la Copa, també li pot fer mal al Barça a la Lliga de Campions.

Veient com van jugar els dos equips la temporada passada, quins són els elements que té l'Arsenal per ser optimista ara que es troba de nou amb el Barça de Pep Guardiola?

Sempre dic que cal pensar en positiu, perquè si no ho fas, segur que perds els partits. Si som futbolistes, és perquè pensem que podem guanyar sempre. La nostra manera de jugar és valenta, ens agrada atacar com el Barça, així que intentarem fer el nostre joc, com fem sempre, sigui qui sigui el rival. Sabem que ells són un equip molt preparat que gairebé sempre marca gols, però nosaltres el que volem és fer-ne més que ells.

El partit del Camp Nou de la temporada passada va ser dels pitjors moments que ha viscut com a jugador de l'Arsenal?

Sí, va ser dur. La derrota de la temporada passada ens va deixar molt tocats, i això no pot ser. Després d'allò, ens va costar alçar el cap. Si perds, cal aixecar-se, no rendir-se i seguir treballant. El nostre entrenador sempre ens diu que cal anar a guanyar-ho tot, i aquesta temporada somiem a poder guanyar tots els títols. Si penses que no vols guanyar una copa, per centrar-te en una altra, llavors pot ser que no en guanyis cap. Ara tenim clar que la temporada no s'acabarà davant del Barça, guanyem o no. Si juguem com nosaltres sabem, som un equip que pot fer mal a qualsevol equip sa.

Tothom parla de dos equips, el Barça i l'Arsenal, amb un estil de joc similar. Tots dos volen jugar a futbol, tots dos volen la pilota. Com ho veu un jugador de l'Arsenal?

Sí, l'estil s'assembla prou. Tot i que el futbol el fan els jugadors i, per tant, hi ha diferències. El Barça és un equip amb una qualitat increïble, només cal veure com juguen. La temporada passada va tocar molt bé la pilota, especialment en el primer partit a l'Emirates. Ens va fer molt de mal perquè no podíem atacar i tampoc sabíem com defensar-los. Tenim estils similars, però cal admetre que ara mateix ells són els millors. Si mirem qui va ser els finalistes de la Pilota d'Or o quins jugadors van ser campions del món...són tots al Barça. L'eliminatòria de la temporada passada et permet aprendre de les errades, però el Barça també provarà de fer coses noves.

A Barcelona hi ha un debat sobre si podem incloure aquest Barça entre els millors equips de la història del futbol, especialment després de veure com feia cinc gols al Reial Madrid...

No puc dir si és el millor equip de la història, perquè tampoc he vist en directe molts equips del passat. Però sí que et puc dir que, ara mateix, ells són el millor equip que hi ha. Jo el miro per la televisió i disfruto molt, però la temporada passada jugant contra ells no m'ho vaig passar tan bé.... Mira el 5-0, va ser increïble com van jugar. Els del Madrid no van poder fer res, va ser una mica com els primers 45 minuts de la temporada passada a l'Emirates Stadium. A tothom li agrada com juga el Barça, com ataca. Tots els jugadors m'agraden. Però cal jugar com un equip i trobar la manera de poder superar la seva defensa, com la temporada passada, quan Walcott va fer mal per velocitat i vam poder crear ocasions i, finalment, empatar el partit. Allò va ser una prova de caràcter.

Vostè juga al mig del camp dels gunners . És un jugador polivalent amb toc i capacitat de recuperar pilotes. Des d'aquesta posició li tocarà veure de prop a Xavi Hernández i Andrés Iniesta. Com els valora?

Xavi i Iniesta són increïbles. Estem parlant de dos jugadors que poden portar el ritme del partit, que marquen el temps. És increïble la visió de joc que tenen i com aconsegueixen el control de la pilota. M'agraden molt, dos jugadors que no et canses de veure.

I Cesc? L'estiu passat es va parlar molt de la possibilitat de veure'l marxar al Barça. I per ser un català format a La Masia, es tornarà a parlar molt d'ell. Pot fer front al Barça?

És normal que es parli d'en Cesc, perquè sembla evident que el Barça el vol fitxar. No m'estranya, estem parlant d'un campió del món, d'un jugador increïble. Potser s'ha fet com a jugador al Barça, però és d'aquells que vol guanyar sempre. No li agrada perdre mai i per això anirà a totes contra el Barça. Ara, l'Arsenal no és només en Cesc, la resta dels jugadors de l'equip també són molt importants. En el futbol d'avui en dia, per ser gran no pots dependre només d'un sol futbolista, et cal un grup.

La nova sensació de l'Arsenal és Jack Wilshere, titular ja amb la selecció anglesa. Com és aquest jugador?

Molt bo. Té força recorregut. Aporta molt a l'equip perquè sap tocar bé la pilota però ens dóna equilibri. Però la nostra força és el grup.

stats