FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 05/12/2011

Mor l'exfutbolista brasiler Sócrates als 57 anys

M. Molina
1 min

BARCELONAL'exfutbolista brasiler Sócrates, conegut per haver jugat dos Mundials amb la selecció canarinha a la dècada dels 80, va morir ahir als 57 anys d'edat en un hospital de Sao Paulo, on estava ingressat per uns problemes derivats del consum abusiu d'alcohol.

Sócrates Brasileiro Sampaio de Sousa Vieira de Oliveira era metge de professió i per aquest motiu havia rebut el sobrenom de Doctor. Casat i amb sis fills, ja havia estat hospitalitzat amb anterioritat per culpa de l'alcohol, que li havia produït una cirrosi hepàtica. Després de deixar l'hospital per segona vegada va reconèixer públicament els seus abusos amb la beguda i el seu desig de posar-hi punt final.

Com a futbolista, Sócrates jugava al mig del camp, i era conegut per la seva habilitat amb la pilota als peus. Va iniciar la seva carrera al Corinthians -hi va jugar sis temporades- i després va marxar cap a Itàlia per jugar amb el Fiorentina, abans de tornar al seu país natal i disputar els seus últims anys de futbol al Flamengo, Santos i Botafogo.

Al costat d'altres estrelles com Zico, Falcao, Junior i Toninho Cerezo, el Doctor va formar part de la mítica selecció brasilera que va enlluernar el món amb el seu futbol als Mundials d'Espanya (1982) i Mèxic (1986), però que mai no va poder coronar-se com a campiona.

D'altra banda, Sócrates també va combinar el futbol amb la política. Tenia una ideologia molt marcada d'esquerres, i durant la dècada dels 70 i 80 va participar en múltiples protestes contra la dictadura que va governar el Brasil entre els anys 1964 i 1985.

stats