TENIS - ROLAND GARROS
Esports 10/06/2012

Nadal-Djokovic: una final amb la història com a teló de fons

Oriol March
2 min
Nadal-Djokovic: una final amb la història com a teló de fons

BARCELONAGuanyi qui guanyi haurà complert una missió impossible. La final de Roland Garros que enfrontarà avui Rafa Nadal i Novak Djokovic es jugarà amb el decorat de la història presidint la Philippe Chatrier, la instal·lació central del Grand Slam parisenc. Serà una lluita cos a cos, sense excuses. El de Manacor busca el seu setè títol a Roland Garros -seria l'únic tenista que ho aconsegueix en tota la història del torneig-, mentre que el serbi va a la caça del seu quart gran torneig consecutiu. És la final somiada per l'organització, pels espectadors i pels dos jugadors.

Nadal i Djokovic amb prou feines superen els 25 anys però s'han guanyat a pols els seus estatus de llegendes d'aquest esport. El d'avui serà el seu enfrontament número 33. Dels anteriors, 14 han caigut del bàndol serbi i 18 han estat victòries del de Manacor. Però el d'avui mereix un capítol a part. Bàsicament, perquè Nadal pot superar la llegenda de Bjorn Borg, a qui l'any passat va igualar amb sis títols a París, i perquè Djokovic pot posar-se a l'altura de Rod Laver si guanya quatre Grand Slams consecutius. L'any passat es va endur Wimbledon i l'Open dels Estatus Units, i el 2012 ja té l'Open d'Austràlia al sarró. Una victòria a la terra batuda de París en la seva primera final al torneig el catapultaria cap a l'Olimp. No hi haurà treva, no hi haurà marge per als errors ni per a les baixades de ritme.

Només 35 jocs

El context del partit respira grandeur . Nadal hi arriba havent cedit només 35 jocs i ni un sol set en tot el campionat. Unes xifres que, davant de qualsevol altre contrincant, farien pensar en una escabetxina a la final. Però davant hi tindrà el tenista que ha sabut jugar millor contra ell sobre terra batuda en les últimes temporades. L'any passat, per exemple, va ser capaç de vèncer-lo a les finals dels Masters 1000 de Madrid i de Roma.

La clau del partit serà la resposta de Djokovic en els compassos inicials del duel, el terreny favorit per Nadal per minar el joc del seu adversari. El serbi està fent una temporada notable, però menys llustrosa tenísticament. És més irregular que l'any passat, en què només va patir cinc derrotes. I la irregularitat, davant de Nadal, és el pitjor dels pecats.

A partir de les tres de la tarda (Cuatro) es veurà qui dels dos està més preparat per fer història sobre la terra batuda de París. Només un d'ells s'endurà la Copa dels Mosqueters i un tros d'història.

stats