Esports 21/07/2012

Pau Gasol serà l'abanderat d'Espanya a Londres

El COE va anunciar ahir que Pau Gasol serà l'abanderat d'Espanya a Londres ocupant el lloc de Rafa Nadal. D'altra banda, Àngel Mullera no anirà als Jocs Olímpics per les sospites de dopatge.

David R. Jover
2 min
Pau Gasol serà l'abanderat d'Espanya a Londres

BARCELONA.Tot i no complir els requisits per ser nomenat abanderat d'Espanya als Jocs Olímpics, tothom el veia com el millor representant espanyol en la cerimònia d'inauguració. D'ençà que es va saber dijous que Rafa Nadal no prendria part en els Jocs per lesió i que renunciava a la competició, les mirades es van centrar en Pau Gasol. Ahir, tot i que hi havia esportistes espanyols amb més bon palmarès olímpic i amb més mèrits, va ser l'escollit per unanimitat pel Comitè Olímpic Espanyol (COE).

Ningú no dubta del que representa Pau Gasol. El català de Sant Boi, que ara fa més de deu anys va marxar als Estats Units per jugar a la NBA, ha estat l'escollit per ser l'abanderat d'Espanya gràcies també a les renúncies dels regatistes bascos Iker Martínez i Xabi Fernández, que van dir que no perquè aquest fet no afectés la seva preparació.

Després de tots ells, Saúl Craviotto també partia amb opcions per haver aconseguit una medalla d'or olímpica, però des de les xarxes socials i altres sectors es va situar el nom de Pau Gasol com el més indicat pel que representa, perquè és mundialment conegut i per la seva trajectòria esportiva. El jugador de Los Angeles Lakers es va mostrar molt orgullós i feliç de ser l'escollit i va comentar que era un gran moment per a ell. "Estic molt content de ser l'abanderat d'Espanya; un dels moments més feliços de la meva carrera; gràcies a les federacions i al COE", va comentar a la xarxa social Twitter el jugador referent de la selecció espanyola de bàsquet.

A més d'ell, el mateix Saúl Craviotto també el va felicitar. "Hi ha hagut unanimitat per escollir Gasol com a abanderat; enhorabona! Seràs un magnífic representant dels esportistes espanyols", va comentar el piragüista lleidatà, que va reconèixer que per un moment s'havia il·lusionat amb la possibilitat de poder-ho ser. Així, doncs, Pau Gasol serà el relleu d'un Rafa Nadal que fins a l'últim moment va provar de recuperar-se de les molèsties que té al genoll i que va renunciar a un moment històric per a ell.

Mullera, fora dels Jocs

D'altra banda, ahir també es va confirmar que l'atleta de Lloret de Mar Àngel Mullera no participarà en els Jocs Olímpics de Londres.

El fet que aquest dijous el diari AS destapés presumptes correus de l'atleta en què demana informació sobre productes dopants i altres que els emmascaressin van posar en escac la Federació Espanyola, que en un primer moment va dir que aquells documents "eren fàcilment manipulables" i que eren "paper mullat".

Però no ha acabat sent així. El COE i el Consell Superior d'Esports van fer pressió al comitè tècnic de la Federació Espanyola d'Atletisme i Àngel Mullera va ser apartat dels Jocs Olímpics sense que encara se n'hagi demostrat la culpabilitat.

L'atleta Sebastián Martos, que també disposa de la marca mínima per competir, ocuparà la seva plaça a Londres i substituirà un Mullera que podria ser sancionat per la Federació.

stats