Esports 03/07/2011

Petra Kvitova s'imposa en la final femenina

Toni Padilla
Kvitova va guanyar el seu primer Wimbledon.

Barcelona.Petra Kvitova demana pas. La txeca de 21 anys és la darrera noia que destaca en un circuit de la WTA, que busca una dominadora. La tennista de Bilovec va guanyar ahir el seu primer Grand Slam en derrotar sobre la gespa de l'All England Lawn la russa Maria Xaràpova en dos sets (6-3 i 6-4).

Kvitova ja havia cridat l'atenció del gran públic la darrera temporada a Londres, quan va arribar a les semifinals malgrat que abans no havia guanyat ni un sol partit sobre gespa. I ahir la txeca va confirmar la seva progressió imposant el seu joc físic -ella compara el seu l'estil amb el de l'argentí Juan Martín del Potro-. Esquerrana com la seva gran referència, Martina Navratilova, Kvitova esdevé la primera txeca que guanya a Wimbledon des de Jana Novotna (1998).

Xaràpova, campiona a Wimbledon el 2004, buscava el seu quart Grand Slam després d'un torneig en què havia mostrat el seu millor tennis, sense cedir ni un sol set. I semblava que la russa anava pel bon camí, ja que va trencar el servei a Kvitova en el primer joc. La txeca, però, es va centrar jugant amb molta calma i martiritzant amb el seu joc des del fons de la pista la que havia estat número 1 de la WTA. Kvitova pujarà ara fins a la setena posició del rànquing, on encara mana una Caroline Wozniacki que no ha passat de quarts i que encara no ha guanyat ni un sol torneig de Grand Slam.