Esports 17/06/2012

Polònia queda eliminada de la 'seva' Eurocopa

Martí Molina
2 min
El polonès Grosicki lamenta una ocasió perduda davant el defensa Selassie.

Un solitari gol de Jirasek, a l'equador de la segona part, va servir per classificar la República Txeca per als quarts de final de l'Eurocopa i deixar fora Polònia de la seva competició. Els amfitrions (conjuntament amb Ucraïna) van ser incapaços de materialitzar les ocasions de què van disposar al primer temps, i es van veure condemnats a la represa per una selecció txeca que va saber jugar amb més atreviment i menys nervis. Polònia deia adéu després de no guanyar cap partit (dos empats i una derrota) i quedar última al Grup A, i la República Txeca passava com a primera i ara jugarà contra el segon classificat del Grup B (que es decideix avui).

Conscient que només li servia el triomf, Polònia no va vacil·lar a buscar la porteria contrària al primer temps. Dominant la pilota i movent-la amb rapidesa, van posar setge a la porteria defensada per Petr Cech, però no el van poder superar. Tot al contrari de la selecció txeca.

L'equip txec va anar de menys a més, i al segon temps es va fer amo i senyor del partit. En part perquè sabia que Grècia guanyava i que no li valia cap altre marcador que no fos la victòria per classificar-se. I la van aconseguir gràcies a una diana de Jirasek al minut 72, quan a l'interior de l'àrea va superar el porter Tyton amb un xut ajustat al pal.

Polònia, amb més coratge que futbol, va fer canvis per buscar els dos gols que necessitava, però ja no hi va ser a temps. Tan sols va tenir una ocasió al descompte, però que Limbersky va treure sobre la línia de gol. Un últim ensurt per als txecs. El gol no hagués classificat els amfitrions, però sí que hauria eliminat la República Txeca en benefici de Rússia.

stats