LLIGA DE CAMPIONS
Esports 15/02/2012

Primera victòria a l'anada de vuitens de Champions

Luana Valls

BARCELONA.Durant l'era Guardiola els partits més difícils de la temporada han estat sempre dos: el de Lliga després de la primera aturada de seleccions a principis de setembre, i el d'anada de vuitens de la Lliga de Campions. Fins aquest dimarts, el Barça no havia aconseguit guanyar aquest partit europeu amb Guardiola a la banqueta.

El primer any (2008-2009) el Barça només va aconseguir un empat del camp de l'Olympique de Lió. L'1-1, marcat per Thierry Henry, va donar tranquil·litat als blaugranes, que van patir molt a Lió i van rematar la feina al partit de tornada. Al Camp Nou els de Guardiola van aconseguir un còmode 5-2 sobre els francesos.

La temporada següent, l'Stuttgart es va avançar al marcador en una primera part poc productiva del Barça. Un gol de Zlatan Ibrahimovic va donar l'empat a la segona part. A la tornada, el partit es va resoldre amb un 4-0 inapel·lable, amb gols de Messi (2), Pedro i Bojan.

A Londres la temporada 2010-2011 l'Arsenal es va imposar a l'anada dels vuitens per 2-1; tot i que el Barça s'havia avançat al marcador en un partit excel·lent, es va deixar sorprendre a la segona part. El partit de tornada va ser més complicat que en ocasions anteriors, però, un cop més, els blaugranes no van fallar i van guanyar el partit per 3-1, amb un gol estratosfèric de Messi.

La victòria blaugrana d'ahir trenca amb aquesta estadística i provoca la primera derrota a casa d'un partit europeu del Bayer.