SEGONA DIVISIÓ A
Esports 03/09/2011

Raül Agné: "No em moriré sense veure el Girona a Primera Divisió"

Compromès "El Girona és un repte personal" Il·lusionat "L'equip ha fet un salt qualitatiu" Ambiciós "Volem igualar o millorar els resultats de l'any passat"

Narcís Presas
3 min
Raül Agné té un objectiu per a aquesta temporada: que l'estadi de Montilivi continuï gaudint de bon futbol amb el seu Girona.

Creu que té una plantilla més bona que la de l'any passat?

Hem intentat millorar les presta cions que teníem, amb tots els respectes i admiració per a l'equip de l'any passat, perquè van fer una temporada molt bona i van obrir camí per il·lusionar el club i la ciutat. Estic satisfet perquè ha arribat gent que anys enrere era impensable.

Es queixava de falta de fons d'armari. S'ha resolt?

Hem aconseguit fer un salt qualitatiu en la plantilla amb el mateix pressupost. Per això hem fet una plantilla més curta. La lesió de l'Acuña ens fa anar una mica justets, però si no tenim cap contratemps hi ha un bon onze i una bona banqueta.

Té algun Despotovic amagat per a aquesta temporada?

Juanlu ens dóna un perfil que no teníem d'interior per la dreta; Gaizka, de punta, i Benja és l'aposta de futur. És un nano jove amb molt de potencial. Hem d'ajudar-lo a millorar per veure si trobem un altre Despo. Però això requereix temps.

L'any passat l'objectiu era la permanència. Quin és aquest any?

Tenim l'obligació professional de ser ambiciosos i el repte d'igualar o millorar els registres de l'any passat. Si no, no creixeríem com a club ni jo, com a entrenador. Intentarem estar una mica més preparats que la temporada passada, que voldrà dir que estem molt a prop dels llocs de play-off .

El binomi Girona i Primera Divisió encara queda lluny?

Tinc una fe cega que aquest club té un potencial enorme. És un diamant en brut. No em moriré sense veure el Girona a Primera. Ho tinc clar i m'agradaria formar part d'aquest projecte. Tot i això, sóc dels que creuen que tot això s'ha de fer amb molta organització, mentalitat i ambició, però sobretot tocant de peus a terra i amb molta humilitat.

L'equip arribaria més madur a un final de lliga com el de l'any passat?

Les persones som la suma de les nostres experiències, també en un equip de futbol. Abans els hàbits eren patir per no baixar. Ara volem no tenir vertigen si arriba el moment de lluitar per estar a dalt.

Quins seran els rivals més forts de la categoria?

És molt relatiu i hi haurà sorpreses. Si anessis club per club, dels 22, quinze et dirien que volen fer la promoció. I segurament tenen plantilla per fer-la. El Betis d'aquest any serà el Dépor, tot i que el primer any després d'un descens costa molt.

Com jugarà el Girona?

El Girona té una identitat, és el més important que ha de tenir un equip de futbol. L'any passat vam aconseguir marcar aquest segell: combinar, ser verticals i intentar guanyar partits. No canviarem. Com a entrenador no negocio les idees.

Confia mantenir la trempera pel futbol que es va viure a Girona?

Hem de transmetre al camp un joc i uns valors. Si ho fem i a sobre guanyem, estic segur que la gent estarà al nostre costat. Se'ns exigirà, perquè els hem malacostumat -en el bon sentit- a veure bon futbol.

Per què es va decantar per la continuïtat a Girona?

És un repte personal. El Girona no és un club més, crec cegament en el potencial que té. El dia que acabi el meu contracte, la meva estada aquí haurà acabat i ja no tornaré més. Però ara és el moment, crec que puc ajudar.

Va parlar amb el Barça B?

Va ser un bon estiu. Vam fer una bona temporada i la gent ho va valorar. I sí, és cert, vaig tenir converses amb el Barça B i amb altres clubs. També hi va haver la possibilitat d'un Primera. Però de seguida que el propie tari em va convèncer i em vaig decidir. No per comoditat. Crec que en la vida ens hem de marcar reptes, i per mi el Girona és un repte.

L'ERO pot afectar la plantilla?

És un tema delicat, però l'empresa sabrà per què ho fa i fins on ens pot afectar. Treballar amb inquietuds és més difícil. Però l'ERO no deixa de ser un primer pas per intentar que la cosa vagi més bé.

Entén els motius de la vaga?

Sí, i els comparteixo. El futbol espanyol no pot continuar anant com va. És una conya, un autèntic circ, i s'hi ha de fer alguna cosa. Tu competeixes en desavantatge intentant cobrar a final de mes i la propietat intenta estar al dia, i clubs en llei concursal pugen a Primera i no passa res.

stats