Esports 01/06/2011

Reforços per desbordar més

El Barça no descansa. Just quan els jugadors ja preparen les maletes per marxar de vacances, el tècnic, el director esportiu i diferents directius es van reunir ahir per parlar de fitxatges.

Toni Padilla
2 min
Reforços per desbordar més

BARCELONA.Josep Guardiola sap que la pròxima temporada encara serà més exigent que l'actual. Durant el mes d'agost ja caldrà jugar dues competicions oficials -la Supercopa d'Europa i la d'Espanya-, al desembre hi ha el Mundial de clubs i el principal rival, el Reial Madrid, ja s'ha reforçat amb diferents jugadors -Sahin, Altintop i Callejón- per tenir més fons d'armari físic en aquesta lluita per guanyar la Lliga de Campions i la Lliga.

Després de patir amb les lesions, Guardiola vol tenir recursos per afrontar amb garanties el pròxim curs futbolístic. Ahir es va reunir amb el director esportiu, Andoni Zubizarreta, i diferents directius per parlar dels possibles fitxatges del club. La idea és reforçar especialment algunes posicions ofensives amb homes que aportin recursos diferents, com joc per banda i capacitat per desbordar.

Dos dels noms que interessen són el davanter italià del Vila-real Giuseppe Rossi i el xilè de l'Udinese Alexis Sánchez. Tots dos volen fitxar, però el preu que demanen els seus clubs és massa alt, ja que sempre passaria dels 30 milions d'euros. L'agent de l'italià, Federico Pastorello, ha declarat a RAC 1 que ja s'han produït els primers contactes per incorporar un home que agrada molt a Guardiola. El tècnic de Santpedor voldria incorporar com a mínim dos homes ofensius i polivalents, prioritzant homes amb capacitat per desbordar i obrir el camp.

Thiago, en venda

Un altre dels noms que no deixa de sonar és el de Cesc Fàbregas. A Guardiola li agradaria incorporar el maresmenc, però no hi ha ningú a dins del club que defensi gastar gaire per recuperar un home format a La Masia. L'Arsenal insisteix a posar el preu de Cesc a prop dels 50 milions d'euros, però el Barça com a màxim arribaria a la meitat.

Ara una opció que guanya força és obrir les portes a Thiago Álcantara. Malgrat el talent del fill de Mazinho, el cos tècnic prefereix guardar un espai al primer equip per al jove Sergi Roberto. Thiago agrada, però encara no s'ha adaptat del tot a la dinàmica del primer equip. L'hispanobrasiler podria ser un dels damnificats i si arriben ofertes s'estudiaran per obtenir un bon preu que permeti millorar les negociacions per fitxar Cesc. L'opció que de moment no s'ha contemplat però que no es rebutjaria seria incloure Thiago en l'operació si l'Arsenal ho volgués.

Un altre nom que perilla si finalment es poden incorporar dos homes d'atac és Bojan. En principi la prioritat és seguir amb el jove de Linyola a l'equip, però no es descarta incloure'l en alguna operació, com en la de Rossi.

Martín Cáceres

En el capítol de sortides, qui marxa segur és l'uruguaià Martín Cáceres, perquè el Sevilla ha decidit exercir l'opció de compra que té. Cáceres va costar ara fa tres anys 14 milions d'euros, però després d'una primera temporada fluixa va ser cedit a la Juventus. Aquest any ha jugat, també cedit, al Sevilla, i ara els andalusos podrien pagar entre tres i quatre milions per fer-se definitivament amb un jugador que mai va encaixar durant la temporada del triplet. El club també escolta ofertes pel bielorús Aleksandr Hleb.

stats