PRIMERA DIVISIÓ
Esports 19/09/2011

El Reial Madrid torna a estimbar-se al camp del Llevant

Cristiano Ronaldo va ser suplent però va entrar a la segona part.

Un solitari gol de Koné a la segona meitat va servir perquè el Reial Madrid ensopegués al Ciutat de València contra el Llevant (1-0), un estadi maleït per als blancs, ja que la temporada passada també van deixar-s'hi punts -van empatar a zero.

Ahir els homes de Mourinho tampoc van ser capaços de foradar la porteria rival. Tot i haver anotat 10 gols en els dos primers partits, els davanters blancs no van estar gens inspirats i amb prou feines van crear ocasions de gol. La més clara, de Benzema, que sense porter va rematar als peus del defensa Ballesteros. Va ser un partit marcat per l'expulsió de Khedira (40') per doble targeta groga, la qual cosa va obligar el Reial Madrid a disputar tota la segona part amb un home menys.

José Mourinho havia deixat Cristiano Ronaldo a la banqueta perquè "no estava al 100%". Tot i així, el davanter va sortir just després del descans. Però aquesta vegada el portuguès no va ser el salvador del seu equip i tan sols va tenir una ocasió de gol, arran d'un xut de falta que va aturar el porter Munúa.

El Madrid tenia la pilota i aculava el Llevant al seu camp, però sense profunditat. Mentrestant els granotes estaven a l'aguait per sortir al contraatac. Ho van aconseguir en el primer temps, en una acció en què Koné no va poder arribar a la passada. I també en la segona meitat, en una acció individual de Juanlu que va acabar amb un xut massa creuat.

Però la tercera va ser la bona. Javi Venta va aprofitar una passada llarga per guanyar l'esquena a Marcelo i fer una assistència a Koné, que va tenir temps d'aturar la pilota a l'interior de l'àrea i afusellar Casillas amb un xut fort i sec.

Amb el gol en contra el Madrid va intentar buscar la porteria rival, però el desgast físic acumulat per jugar en inferioritat numèrica li va acabar passant factura, i així es van consumir els minuts.

Mourinho, protagonista

José Mourinho va tornar a ser protagonista després de l'enfrontament. El tècnic del Reial Madrid va dir que els seus jugadors eren els "principals responsables" de la derrota perquè "havien caigut a la trampa del Llevant", un equip al qual va "felicitar -en un to irònic- per ser llest, saber protestar, provocar i no donar la pilota". I va afegir que els seus futbolistes "no hi estaven acostumats". El de Setúbal també va responsabilitzar l'àrbitre, Turienzo Álvarez: "Des del principi es veia que permetia el joc del Llevant i no ens ha xiulat un penal claríssim -per mans de Ballesteros- que hauria canviat el signe del partit".