BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 24/01/2011

Ricky Rubio afina la punteria

Pocs jugadors europeus desperten tanta fascinació als Estats Units com Ricky Rubio. El base del Regal Barça era el protagonista ahir d'un article de The New York Times en què es qüestionava la seva evolució.

àlex Gozalbo
2 min
Ricky Rubio intenta controlar la pilota mentre Green i Wallace intensifiquen la defensa.

Barcelona.L'allunyament de 50 centímetres de la línia de tres punts ha perjudicat alguns jugadors, que han vist com els seus percentatges d'efectivitat en els triples baixaven. Un dels casos més evidents és el de Ricky Rubio, que ha passat d'un 40% d'encert a un 22%.

La situació no ha passat desapercebuda als Estats Units, on se segueix amb atenció la seva progressió des de molt abans que els Wolves de Minnesota el seleccionessin com a número cinc del draft . Ahir, Jonathan Givony li dedicava un article a The New York Times en què es preguntava si la seva evolució s'ha estancat.

El text analitzava els baixos percentatges de tir del base del Regal Barça i anunciava que "han aparegut les primeres esquerdes" en la seva progressió.

"Ja té 20 anys. És cosa del passat el seu bon futur?", es preguntava Jonathan Givony, el president de Draft Express, una de les pàgines internacionals especialitzades en el seguiment de futures promeses amb més prestigi.

El jove base del Masnou va respondre ahir anotant els dos triples que va intentar a la difícil pista del Gran Canària 2014, on aquesta temporada tan sols havia guanyat el Meridiano Alacant.

"No hi ha debat sobre Ricky Rubio, a qui el xiuxiueig del Palau cada vegada que s'aixeca a tirar no ajuda. Ell està llançant bé als entrenaments i per això no estic preocupat. Entre tots l'hem d'ajudar", explica Xavi Pascual, entrenador del Regal Barça.

Ahir el Regal Barça va guanyar a la pista del Gran Canària 2014, on feia cinc anys que no ho feia. Ricky Rubio va jugar disset minuts i va completar una estadística perfecta amb 6 punts (2/2 en triples), 5 rebots i 2 assistències.

El base, que no decidirà el seu futur abans de saber si la propera temporada hi ha tancament patronal ( lockout ) a la NBA, acumula uns quants partits en línia ascendent. Contra el Maccabi Electra Tel Aviv, per exemple, va repartir 8 assistències.

stats