ESPANYOL
Esports 22/02/2011

Rodolant pel pendent des del mercat d'hivern

Casualitat o no, des que l'Espanyol va primar salvar l'economia del club amb l'ingrés de 10 milions d'euros per Víctor Ruiz i Dídac Vilà els blanc-i-blaus ho han perdut tot. Zero punts dels dotze possibles. Pep Guardiola havia de signar la seva renovació fins el 2012 avui, però els serveis de comunicació del club van anunciar ahir que finalment la fotografia de Rosell i Guardiola donant-se la mà es farà demà.

Albert Solé Toni Padilla .
3 min
Rodolant pel pendent des del mercat d'hivern

Barcelona. / BARCELONA.Potser només ha sigut una cruel casualitat del destí, però des que l'Espanyol va vendre al final del mercat d'hivern Víctor Ruiz al Nàpols i Dídac Vilà al Milan, l'equip de Pochettino ha encadenat quatre derrotes seguides. També és cert que amb els dos joves defenses formats al planter a l'equip també havien perdut tres partits consecutius, però el pitjor és que els temors que tenia l'afició després de perdre dos jugadors de futur de cop i volta sembla que es confirmen. El conseller delegat de l'Espanyol, Joan Collet, va explicar l'endemà de vendre'ls, i el dia abans de començar la mala ratxa: "S'han valorat els criteris esportius i els econòmics i aquestes dues vendes van molt bé per a la situació que viu el club".

Una circumstància atenuant també han sigut les baixes importants durant aquests dos primers mesos del 2011: primer Osvaldo, després Baena i ara Forlín -que avui serà operat pel trencament dels dos dits de la mà-. Tot plegat ha fet que l'Espanyol hagi passat de perdre de manera injusta amb el Vila-real a caure golejat amb una molt mala imatge a Pamplona, i amb unes errades defensives que abans no passaven. El secretari tècnic, Ramon Planes, que va esquivar les comparacions amb la segona volta de Valverde, admetia ahir a la COPE: "Els primers perjudicats per la sortida de Víctor i Dídac som l'entrenador i jo, però entenem en quin club som. Confiem en la gent de casa i no havíem d'anar a buscar a ningú al mercat d'hivern".

Pep Guardiola firmarà demà el contracte que el lligarà amb el Barça fins a l'estiu del 2012, tot i que inicialment s'havia anunciat que es faria avui. Segons van informar els serveis de comunicació del club, diferents problemes d'agenda han provocat que la fotografia tan esperada del tècnic renovant al costat del president Rosell es farà finalment demà. El Barça va escollir aquests dies perquè és la primera setmana des que ha començat el 2011 en què el primer equip no ha de jugar dos partits oficials, o en què no hi ha partits de seleccions.

Márquez hi diu la seva

Precisament ahir, un exjugador del club, el mexicà Rafael Márquez, hi va dir la seva en declaracions al programa El club de mitjanit, de Catalunya Ràdio. En ser preguntat sobre els motius que el van portar a abandonar la disciplina del club l'última temporada, l'actual jugador dels New York Red Bulls va afirmar: "Guardiola va deixar de parlar-me clar. No hi havia tanta comunicació i jo no estava tranquil, i per quedar-me aquí sense jugar, el millor era marxar. Al final vam parlar de tot amb el Pep i ell em va dir que em podia quedar però que també tenia les portes obertes si volia. Llavors vaig veure clar que arribava al meu final de cicle al club i que el millor era canviar".

El futbolista mexicà també va recordar l'última temporada amb Frank Rijkaard a la banqueta del club, quan es van viure molts problemes dins del vestidor. "Va ser una mica culpa de tots. A l'equip potser qui posava més ordre era Henk Ten Cate, i un cop va marxar es van deixar de fer moltes coses. Potser després de guanyar tant tots vam fallar i vam deixar de córrer en la mateixa direcció". I sobre Samuel Eto'o, Márquez ho va voler deixar clar que quan va marxar a l'Inter s'avenia amb tots els jugadors: "El Samuel és un senyor"

stats