Esports 23/08/2013

Rússia defensa la llei contra la propaganda gai davant el COI

Marta Mauricio
1 min

BarcelonaDavant la celebració dels Jocs Olímpics d'Hivern a Sotxi, el Comitè Olímpic Internacional (COI) va demanar a les autoritats russes que expliquin la llei contra la propaganda homosexual i com pot impactar en els Jocs. El govern rus s'ha vist obligat a fer una declaració pública en què assegura que no discriminarà els homosexuals durant els Jocs, però sí que defensa la llei.

El vice primer ministre rus, Dmitri Kozak, va enviar una carta al COI en què reiterava que el país amfitrió complirà plenament amb la carta olímpica, que prohibeix discriminació de qualsevol tipus. Kozak assegurava que la Federació Russa "garanteix el compliment de les seves obligacions en la seva totalitat", però tot i així no ha fet marxa enrere en el tema de la nova llei, que sanciona tothom que distribueixi informació que pretengui persuadir menors d'edat que les relacions "no tradicionals" són normals o atractives. La llei, que ha provocat fortes crítiques internacionals abans dels Jocs, s'aplica de la mateixa manera a tots i "no pot ser vista com a discriminació a l'orientació sexual", va defensar Kozak.

L'homosexualitat va ser despenalitzada a Rússia el 1993 i funcionaris russos s'han esforçat per emfatitzar que la llei no penalitza l'orientació o l'activitat homosexual. Malgrat tot, la llei reflecteix l'àmplia hostilitat cap als homosexuals en la societat russa. En els Jocs de Sotxi encara no se sap si un atleta o espectador podria ser sancionat per portar un objecte amb l'arc de Sant Martí o onejar una bandera en solidaritat amb els drets dels gais.

stats