ASSEMBLEA ORDINÀRIA DE COMPROMISSARIS
Esports 25/09/2011

Sandro Rosell s'apunta tres victòries

Albert Solé
4 min

Sandro Rosell va sortir reforçat de l'assemblea d'ahir després que els socis compromissaris aprovessin totes les seves propostes. No era fàcil, ja que en especial el tema del patrocini de la Fundació Qatar i el de la grada d'animació jove eren dos temes especialment polèmics i delicats. Rosell va ser el president més votat de la història fa tot just un any i tres mesos, i a l'octubre va tirar endavant la proposta d'enviar als tribunals l'expresident Joan Laporta per un estret marge de vots (29). Ahir va tornar a posar sobre la taula la confiança dels socis en el seu projecte i la seva presidència amb tres propostes controvertides -quan no hi estava obligat- i se'n va sortir, Rosell i tota la seva junta directiva. El president ho va deixar clar en la seva intervenció inicial: "L'assemblea és la que mana, vosaltres esteu per sobre de nosaltres -va dir dirigint-se a l'auditori del Palau de Congressos-, i encara que no fos necessari, volem que vosaltres hi digueu la vostra", i alhora va fer un prec als assistents abans de votar: "Quan voteu penseu en el Barça, no en vosaltres mateixos i les vostres circumstàncies, penseu en el Barça. Igual que si hi ha algun familiar meu aquí, que no voti a favor perquè nosaltres ho diguem, sinó que pensi en el millor per al Barça únicament".

Qatar, sí

Quan els 17 directius de la taula presidencial van veure que la majoria dels 900 compromissaris presents en aquell moment aixecaven la papereta blava amb el sí al patrocini de Qatar Sports Investment, van respirar alleugerits. En cap moment ni Javier Faus, vicepresident de l'àrea econòmica i encarregat de defensar el patrocini, ni el president, Sandro Rosell, van agafar la bandera del discurs de la por per convèncer als socis, però si arriba a sortir que no, haurien tingut un problema dels grossos. Es tracta d'un acord tancat i signat, i hauria fet trontollar els pressupostos del club. No va ser el cas, tot i que durant el torn d'intervencions dels socis hi va haver opinions de tot tipus, a favor i en contra, amb arguments morals i econòmics, i la gran majoria dels presents va donar un vot de confiança important a Rosell i al seu equip.

En el cas de la grada jove d'animació, la votació va ser molt més ajustada (295 vots a favor i 198 en contra). En el debat previ entre els compromissaris van quedar molt clares les dues postures del barcelonisme respecte a la Grada Jove, i, de fet, Jordi Cardoner, vicepresident de l'àrea social, va defensar la proposta, però deixant molt clar que encara que es votés a favor, el vistiplau definitiu dels Mossos d'Esquadra serà imprescindible. Per aquest motiu, després de ser aprovada la Grada Jove per la majoria dels socis compromissaris, encara no té data de posada en marxa, ja que falta l'aprovació de la policia catalana. Jordi Cardoner, va recordar els motius que han portat a la junta directiva a proposar-la: "Moltes vegades en moments difícils ens falta aquell to, potser perquè els catalans som tímids i introvertits, i creiem que el nostre camp necessita una animació que estigui a l'altura del nostre equip".

El tabac, prohibit al Camp Nou

Molta menys polèmica hi va haver en el cas del Camp Nou sense fum. La discussió entre els socis va ser mínima, tot i que la llei antitabac no impedeix que es pugui fumar en els espais oberts com els estadis de futbol i ha sigut el Barça qui ha pres la iniciativa pel seu compte. En la votació, però, hi va haver més vots contraris a aquest punt (89), que en la votació per Qatar (76). D'aquesta manera, en un període màxim de dos mesos -a partir del desembre d'aquest any-, ja no es podrà fumar en cap espai del Camp Nou. Des de l'inici del 2011, amb l'entrada en vigor de la llei antitabac, ja no es pot fumar en els passadissos de l'estadi ni en cap altre lloc tancat, però a partir del desembre tampoc es podrà fumar a les grades del Camp Nou durant els partits. Tal com va recordar el directiu de l'àrea mèdica, Jordi Monés, a Anglaterra ja no es pot fumar a cap estadi de futbol, i la FIFA recomana a tots els clubs que també prohibeixin el tabac als estadis.

Els comptes, sense problemes

Si passa poques vegades que una proposta de la junta directiva no sigui aprovada per l'assemblea de compromissaris a pesar del debat entre els socis i els aficionats, encara hi ha menys dubtes amb els comptes del club. Ahir no va ser una excepció. Tant el tancament de l'exercici 2010/11 -amb 9,3 milions de pèrdues- com el pressupost per al curs 2011/12 -amb una previsió de 20,1 milions de benefici- van ser aprovats per amplíssima majoria. Javier Faus va dir: "El Barça no pot perdre diners si vol ser sostenible", i per això confia que l'any 2011 sigui l'últim que hagin de presentar uns comptes amb pèrdues, malgrat que hagi sigut l'exercici amb més ingressos de la història del club, 473 milions. En aquest sentit Faus no va tenir problemes a admetre: "Ser el millor club en ingressos del món no és només gràcies a aquesta junta, sinó també a totes les anteriors".

stats