COPA CATALUNYA
Esports 10/08/2011

Thievy dóna la 'minicopa' a l'Espanyol

Natalia Arroyo
3 min
Thievy dóna la 'minicopa' a l'Espanyol

Barcelona.L'Espanyol va revalidar el títol de campió de Catalunya, després de vèncer amb contundència el Barça 3-0 en la final disputada ahir al Nou Estadi de Tarragona. Tres gols del jove extrem francès Thievy, els dos primers pràcticament consecutius en els primers compassos del segon temps, i l'últim a falta d'un quart d'hora de joc, van encarrilar un triomf que els periquitos van saber retenir bé a base de solvència defensiva, forta pressió i intensitat al centre del camp i verticalitat en atac, després d'un partit força atractiu i que va servir per demostrar que els planters dels dos principals clubs catalans passen per un excel·lent moment de salut.

La batalla del futbol base que cada temporada ofereixen tots dos clubs, campions pràcticament de tot en categories inferiors, es va traslladar ahir a Tarragona amb la Copa Catalunya en joc. De fet, un dels grans protagonistes del matx, a banda del golejador Thievy, va ser Alejandro Grimaldo, un jove lateral esquerre de 15 anys que ahir es va convertir en el tercer futbolista més jove a debutar amb la samarreta del Barça.

El protagonisme dels joves

Ja fa mesos que se sabia que el Barça, per qüestions de calendari i centrat en les dues Supercopes, afrontaria la Copa Catalunya amb jugadors del filial. Ho va fer en la semifinal contra el Girona i ho va tornar a fer ahir en la final, en què l'entrenador va tornar a ser Eusebio Sacristán.

L'Espanyol, que també té carregada aquesta setmana de la seva pretemporada, va optar dilluns per fer jugar la majoria dels seus titulars, als quals ahir Pochettino va decidir donar descans, i en el seu lloc va alinear un onze ple de jugadors del B, però amb alguns components de la primera plantilla, com Luis García, Javi López o Ernesto Galán. No hi van participar Osvaldo, Baena, Javi Márquez ni Dídac Vilà, per reservar-los per als pròxims compromisos que té l'equip blanc-i-blau contra el Sabadell divendres i contra el Saragossa dilluns.

Amb tot, la final de la Copa Catalunya d'ahir va ser una final descafeïnada. Intensa, perquè no deixava de ser un derbi. Emocionant, com ho són sempre les finals. Però deslluïda perquè ni el Barça ni l'Espanyol eren els equips de Primera que l'afició hauria volgut veure en acció al Nou Estadi de Tarragona. De fet, la graderia del camp va tornar a oferir una entrada fluixa, amb 5.808 aficionats, poc més que en la primera semifinal de dilluns entre l'Espanyol i el Nàstic, i una mica menys que els que va reunir el duel Barça-Girona.

L'espectacle era veure en acció les noves perles dels filials d'un i altre equip. Deulofeu i Rafinha, les joies del planter blaugrana, van deixar detalls de qualitat, sobretot el primer, com també en va deixar el migcampista periquito Cristian Alfonso, molt actiu de cara a porteria, o Pau Senent, sòlid en defensa.

Però el protagonista inesperat va acabar sent Thievy que, amb un hat trick , va ser l'home de la nit i va sortir ovacionat del Nou Estadi. Tot potència, tot qualitat, va demostrar per què Pochettino ha apostat tant per ell des que el va fer debutar a Primera Divisió contra el Deportivo de la Corunya el 13 de març del 2011 a Cornellà-El Prat.

Dominadors dels últims anys

De les 22 edicions de la Copa Catalunya que es consideren oficials, l'Espanyol i el Barça s'han repartit dotze títols. El Terrassa i l'Europa, amb dues Copes cadascun, estan lluny de les sis que acumulen els periquitos i els blaugranes, que van veure com l'Espanyol els igualava el palmarès. La d'ahir era la vuitena final que disputaven tots dos equips i, amb el triomf dels periquitos, l'Espanyol iguala també les estadístiques amb el Barça, ja que és la quarta final de Copa Catalunya amb victòria periquita.

stats