BARÇA
Esports 09/06/2012

Tito Vilanova i el club encara no s'han posat d'acord en el sou

La directiva va trametre ahir al representant de Tito Vilanova, Josep Maria Orobitg, una oferta de contracte. Les dues parts no es posen d'acord en el sou i encara no hi ha data per signar.

i
Toni Padilla
2 min
Francesc Vilanova passa uns dies de vacances just al costat del seu poble natal, a l'Escala.

BARCELONA.Tito Vilanova passa uns dies de vacances just al costat del seu poble natal, Bellcaire d'Empordà. El tècnic del Barça és a l'Escala, on va jugar de menut i on tenen un negoci els seus pares, esperant les notícies sobre la negociació del seu representant, Josep Maria Orobitg, amb el club per arribar a un acord sobre el seu contracte.

Les negociacions avancen de mica en mica, ja que les posicions del club i del tècnic sobre els plusos econòmics per títols aconseguits són diverses. El diari As informava ahir que Vilanova considera que la base del nou contracte s'ha de fonamentar en les xifres que ha guanyat Vilanova en els últims anys. Guardiola havia defensat un bon sou per a tot el cos tècnic basant-se en plusos pels títols guanyats i, per tant, Vilanova ha cobrat molt bé aquests anys. El Barça admet que cal millorar el sou fix de Vilanova, però no creu que s'hi hagin d'incloure gaires plusos.

Segons fonts consultades per aquest diari, durant alguns moments les converses han estat fredes, ja que les posicions eren ben oposades, però cap de les dues parts pateix. De mica en mica s'acosten i el Barça ja ha passat a Josep Maria Orobitg una oferta per escrit que significa un pas endavant, tot i que el representant de Tito Vilanova encara no la considera suficient i intentarà millorar-la els pròxims dies. La presentació oficial del tècnic de l'Empordà, doncs, es podria endarrerir una setmana més i no produir-se fins a la tercera setmana de juny. De moment, Vilanova segueix a l'Escala i la setmana vinent podria marxar a l'estranger amb la família, deixant totes les negociacions en mans d'Orobitg, que també és el representant de Josep Guardiola.

El club vol treballar amb ordre i començar la temporada vinent amb la presentació de Vilanova, que a la vegada segueix pensant en la confecció del cos tècnic, ja que encara no ha decidit tots els noms dels seus ajudants. Malgrat que la secretaria tècnica segueix treballant per poder incorporar Jordi Alba, Sandro Rosell i Andoni Zubizarreta prefereixen presentar primer Vilanova.

Les negociacions, però, són complicades, ja que Guardiola no va deixar gaire temps. Zubizarreta ja sabia que Vilanova era el nom escollit quan el de Santpedor va fer públic que marxaria, però Tito va trigar a saber-ho. Orobitg sí que tenia constància que l'escenari podria ser aquest, però les negociacions no van poder començar fins fa pocs dies. Tant dins del Barça com a l'entorn de Vilanova hi ha calma respecte a la qüestió.

stats