EL RELLEU A LA BANQUETA
Esports 12/05/2012

"Tito Vilanova se sent fort"

Guardiola diu que no va saber que Tito Vilanova seria el seu substitut fins al dia que va anunciar el seu adéu, però nega els rumors de mala relació. Li desitja sort i el veu fort per assumir el repte.

A. Solé / T. Padilla
2 min
GAUDINT DELS ÚLTIMS ENTRENAMENTS
 A Pep Guardiola no li queden gaires entrenaments del Barça per dirigir abans de dir adéu definitivament. Ahir -observant Marc Bartra en acció- en va disfrutar amb tranquil·litat.

BARCELONAPep Guardiola ahir no tenia gaires ganes de parlar. Fins i tot se'l va veure un pèl molest amb algunes preguntes, com les que l'interrogaven sobre el rumor cada cop més insistent que la seva relació amb Tito Vilanova havia canviat des del dia de la roda de premsa en què s'anuncia l'adéu de Guardiola i que el seu relleu és el seu mateix ajudant: "La meva relació amb el Tito és la que tenim, no la que alguns voldrien que tinguéssim. Si interessa que canviï la meva relació amb el Tito està bé, però deixin que tinguem la relació que tenim. No he d'aclarir res, només faltaria", va afirmar amb vehemència el tècnic de Santpedor.

El fet que Guardiola, tal com va admetre ell mateix ahir, s'assabentés el mateix dia que va anunciar que no renovaria que l'escollit era la seva mà dreta els últims quatre anys, encara ha alimentat més els rumors que Pep se sent traït per Tito Vilanova. Segons ha pogut saber l'ARA, la paraula per definir el que va sentir Guardiola quan Andoni Zubizarreta li va dir qui seria el seu substitut no és traïció sinó sorpresa . Pep i Tito, però, van parlar aquell mateix dia a la Ciutat Esportiva i tot va quedar aclarit. Per això les seves primeres paraules van ser: "L'equip es queda en bones mans", i ahir va tornar a elogiar el seu amic: "Tito Vilanova segueix perquè se sent fort. És una mostra de valentia i de coratge. Tant de bo hi sigui molt de temps, senyal que li ha anat bé". Quan Pep diu que Tito "se sent fort" és perquè encara no fa un any que el seu ajudant va ser operat d'un tumor a la glàndula paròtide -una glàndula salival que està sota l'oïda i rere la mandíbula inferior-, el novembre passat, i poca gent coneixia el seu estat de salut real.

La sorpresa de Pep Guardiola, però, estava justificada, ja que Zubizarreta i Sandro Rosell no van prendre cap decisió fins que el tècnic de Santpedor no els va confirmar al 100% que marxaria, just dos dies abans de fer-ho públic, el 27 d'abril. És cert que a l'octubre Guardiola ja els va dir que tenia pensat no renovar, però Zubi i Rosell confiaven que s'ho repensés i no van moure cap dit per buscar-li un substitut perquè no pensés que l'estaven empenyent a marxar. Per tant, no va ser fins al 25 d'abril, en aquella reunió de tres hores a casa del president blaugrana, que el Pep no els va confirmar que no havia canviat d'idea i que volia deixar el Barça, que Zubi no va activar el famós pla B i va proposar a Tito Vilanova que seguís el mateix projecte iniciat el 2008.

Pep Guardiola, en la roda de premsa d'ahir, també va haver de respondre a una notícia publicada per Mundo Deportivo , que aquesta setmana ha dit que Juan Carlos Unzué, entrenador de porters, també deixaria el Barça aquest estiu, entre altres raons, per desavinences amb Víctor Valdés: "A dia d'avui, que jo sàpiga, Unzué no marxa per discrepàncies amb Valdés".

Finalment, un altre dels grans misteris és què farà Pep Guardiola a partir del mes de juny. Ell manté la incògnita: "No tinc cap pla sobre el meu futur. No tinc previst entrenar, la resta, ja ho veuré. Em veureu poc el pèl".

stats